RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Preot inregimentat in randurile PNL

Chiar daca nu a renuntat la randuielile bisericesti, preotul comunei Cristesti, Ioan Danila, in varsta de peste 60 ani, s-a apucat si de politica. La alegerile locale preotul paroh al Bisericii äSf. Arhangheli Mihail si Gavrilö din comuna a candidat din partea Partidului National Liberal, organizatia Cristesti, pentru un post de consilier local, fiind primul pe listele partidului. Satenii spun ca preotul nu ezita sa foloseasca Biserica, un lacas sfant, pentru a face propaganda politica.

A candidat pe listele PNL la alegerile locale din iunie pentru a atrage cat mai multi votanti de partea partidului. Fiind preot in comuna s-a gandit ca multi dintre sateni vor vota cu cei de la PNL, mai ales cand vor vedea ca preotul este si el pe lista, primul din cate stiu. Numai ca nu s-a intamplt asaö, a precizat un satean din comuna Cristesti care nu a vrut sa-si faca public numele.

Cu doua zile inainte de alegeri, preotul Danila a vrut sa se retraga, mai ales ca aflasera si superiorii bisericesti, insa a fost prea tarziu deoarece buletinele erau deja facute. äNu am fost eu cel care l-am convins pe parinte sa vina la PNL. A fost altcineva. El se afla intr-un conflict cu Primaria la vremea respectiva si a mers din casa in casa, a discutat cu oamenii si s-a decis sa candideze la functia de consilier din partea PNL. Am vorbit cu el si am fost de acord. Dar nu a rezolvat nimic. Din contra, au fost probleme cu Mitropolia si imediat si-a dat demisia. A vrut sa fie scos de pe liste, dar nu s-a mai putut. Acum stiu ca s-au mai incalzit treburile si nu mai sunt acele problemeö, a declarat prin telefon Mircea Ciobanu, responsabilul cu organizatia PNL Cristesti.

  

Postolache stie de problema parohiei din subordine

Protopopul municipiului Pascani, Pavel Postolache, a precizat faptul ca nu a stiut de la inceput ca preotul comunei s-a inscris in cursa electorala. In schimb, afirma ca la scurt timp dupa ce a fost instiintat de atitudinea preotului, a anuntat Mitropolia. äPreotul Danila a iesit consilier local pe listele partidului, dar si-a dat demisia. Am aflat de candidatura sa inainte de alegeri, dar nu a mai putut fi scos de pe buletine, deoarece deja erau tiparite. Imediat ce am aflat, am comunicat autoritatilor bisericesti. La varsta lui mi-a zis ca nu a stiut ca nu are voie. Mai rau era daca pana la urma nu intelegea si nu se retragea. Dar a facut-o imediatö, a declarat protopopul municipiului Pascani, Pavel Postolache.

Lucrari bisericesti fara autorizatie

Una dintre problemele de la biserica din comuna Cristesti este ca preotul a inceput o serie de lucrari chiar daca nu are nicio autorizatie de la Primarie. In plus, biserica este considerata un monument istoric si unii enoriasi vorbesc de faptul ca ar fi mutat si unele morminte. äEu stiu ca erau unele probleme cu igrasia si ca era necesar sa se faca un drenaj in jurul bisericii. Acum nu stiu exact ce se construieste. Urmeaza ca in decursul saptamanii viitoare sa merg in zona pentru intalnirile noastre obisnuite. Atunci o sa discut cu dumnealui sa vedem exact ce se intampla. Daca este vorba despre drenaj, atunci nu este necesar sa se ia autorizatie de la Primarie. Se pot muta si unele morminte, daca lucrarea propriu-zisa tine de salvarea bisericii. Uite ca l-am sunat pe parinte si nu-mi raspunde, de obicei dumnealui raspunde mai greu. O sa merg acolo si o sa vad despre ce este vorbaö, a incheiat Pavel Postolache, protopopul municipiului Pascani.
 Reporterii BUNσ ZIUA IASI au mers la biserica comunei pentru a incerca sa poarte o discutie cu preotul satului, dar acesta nu a putut fi de gasit. Nici primarul comunei nu a fost de gasit pentru a discuta despre problemele pe care cetatenii din Cristesti le ridica vizavi de biserica si de preot.

sursa www.bzi.ro

 

 

Related posts

Câte căutări a avut pe Google „aria cercului”, după dezbaterea Vioricăi Dăncilă

Răzvan Grecu

FSE-INSTRUMENTE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ-ROMÂNIA STARTUP-UP ȘI DIASPORA STARTUP (VIDEO)

Ema Roman

Victor Ponta despre Ecaterina Andronescu: „A zis că este un Guvern foarte slab, cu un prim-ministru slab! Trebuie să o întrebați pe ea dacă funcția de ministru a făcut-o să se răzgândească”

Răzvan Grecu
Încarcă...