NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Premii pentru elevi, în cadrul Simpozionului Naţional Creativitate în educaţie şi formare profesională

Aproximativ 300 de elevi de la 60 de școli din 20 de județe au participat astăzi la Simpozionului Naţional ”Creativitate în educaţie şi formare profesională” desfășurat la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani. Această acțiune s-a adresat cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi elevilor creativi ce doresc să-şi promoveze creaţiile și noutăţile din domeniul lor de activitate.

 

Cinci concursuri s-au desfășurat astăzi, la instituția de învățământ, menite să ofere elevilor oportunitatea de a-şi pune în valoare spontaneitatea, creativitatea, logica matematică, deprinderile de calcul pentru rezolvarea problemelor practice, dar și simțul antreprenorial. Scopul simpozionul este acela de a se urmări interesul elevilor pentru documentare, cercetare și creativitate inovatoare în rezolvarea unor probleme practice prin adoptarea unor soluţii moderne.

  

De asemenea, elevii cu simțuri antreprenoriale au prezentat în fața unui juriu un proiect de afaceri rentabile. Trei administratori de firme pășcănene au fost membrii juriului și au oferit feedback pozitiv elevilor cu viziune spre lumea afacerilor.

Pentru SECŢIUNEA A: Creaţii ştiinţifice şi tehnice proprii cu aplicabilitate în contextul actual au participat 16 elevi, coordonați de profesorul Georgeta Mihaiela Prisacariu, la SECŢIUNEA B: Concurs “Creative business”  au participat 17 județe și 24 de școli, coordonați de profesorul Daniela Orăşanu, la SECŢIUNEA C: Concurs “Design your computer” au participat 6 școli și 47 de elevi, coordonați de către profesorul Emilia Felicia Coşniţă, la SECŢIUNEA D: Concurs “Minţi dezgheţate” au participat 160 de elevi, coordonați de către profesorul Luminiţa Acatrinei.

„Avem peste 300 de participanți din peste 20 de județe, sunt adunate 60 de școli. Colegiul Unirea este astăzi gazda celor mai creativi copii atât din Pașcani, cât și din țară, deoarece Simpozionul din acest an are caracter național. Este o participare foarte largă din mai multe județe din țară, începând cu Școala Crețulescu din București, Baia Mare, Timișoara, Brașov, Cluj, Constanța, Târgu Jiu, Târgoviște, Bacău, Botoșani. Acest simpozion își propune să adune laolaltă copii creativi care doresc să-și pună în valoare cunoștințele din punc de vedere transdisciplinar și interdisciplinar. Am propus pentru acest an un concurs <Minți dezghețate>, care până acum era adresat doar elevilor din învățământul primar pentru matematică, iar din acest an, ne adresăm elevilor din gimnaziu și ne dorim să fie un concurs extreme de creativ care să vorbească despre ceea ce știu ei la biologie, chimie, fizică și matematică. Este un concurs pe echipe. Avem de asemenea un concurs adresat elevilor din învățământul tehnic, pentru creații tehnice și științifice și un concurs cu tradiție la noi <Creativ business>, care presupune dezvoltarea inițiativei antreprenoriale a tinerilor. Un concurs care funcționează ca un incubator de afaceri, pentru că după ce își prezintă ideea de afaceri sub forma unui plan de afaceri, primesc un feedback imediat asupra fezabilității afacerilor din partea membrilor de afaceri local. În juriu îl avem pe domnul Marius Pintilie, care este alături de noi pentru al cincilea an, doamna Petronela Sandu, administratorul de la Proinvest, cu care am inițiat și un proiect în acest an, în care elevii fac practică în cadrul firmei, oferindu-le și posibilitatea de angajare la finalul studiilor, doamna Mariana Bogza de la BCR, sponsorul nostrum principal care este la al doilea an, consecutive, alături de noi. Ultimul concurs este <Design your computer>, adresat elevilor de liceu și gimnaziu pentru cunoștințe în IT”, ne-a declarat Daniela Orășanu, director al Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”.

Împărțit pe cinci secțiuni, elevii participanți au primit la finalul activității premii constând în diplome și bani.

“Elevii vor primi premiul I, II, III și mențiuni. Avem premii în valoare de 1200 lei prin bunăvoința sponsorilor menționați anterior, inclusiv Asociația de Părinți Unirea”, a încheiat directoarea.

La ora 14.00 a avut loc premierea, iar evaluarea lucrărilor s-a făcut în funcţie de specializare. S-a ținut cont de originalitatea acestora, aplicabilitatea practică, acurateţea referatelor, design, funcţionalitate şi modul de prezentare.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Serbare de Crăciun și acțiune caritabilă la Liceul Economic „Nicolae Iorga”

Irina Gherasim

Atelier modern de ceramică la Şcoala Specială

Oana Cordoneanu

Cum pot preda de acasă profesorii nevaccinaţi? Iată în ce condiţii!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site