NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Populația din Roșia Montană e evacuată în urma unei avarii la golirea Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare / ISU: ”Nu există risc un risc iminent pentru populația din avalul acumulării, însă preventiv se impun măsuri pentru evacuare”

UPDATE, ora 24.50

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicola Taul Mare, anunță ISU Alba.

”Relocarea cetățenilor va fi temporară în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităților locale si ale ISU Alba (7 microbuze). La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zona. Spațiile identificate pentru cazarea localnicilor se afla la internate scolare si sali de sport din orasul Abrud si orasul Cîmpeni avand o capacitate de cazare totala de aprox. 400 de persoane.

Totodată, pentru informarea cetățenilor, ISU Alba a transmis un mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert.

Advertisements
Advertisements
  

Populația de pe raza localității Roșia Montană va lua imediat măsuri pentru autoevacuare, ca urmare a unei avarii la barajul lacului de acumulare Taul Mare. Persoanele care nu se pot autoevacua, vor fi evacuate cu sprijinul autorităților locale. În acest moment NU EXISTĂ UN RISC IMINENT PENTRU POPULAȚIA DIN AVALUL ACUMULĂRII, însă PREVENTIV se impun masuri pentru evacuare. Autoritățile locale și județene au luat măsuri pentru punerea în siguranță a acumulării.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Localitatea din România în care oamenii au auzit de coronavirus doar de la televizor. Cum a reușit să mențină numărul de cazuri la zero

Redacția

Lukaşenko neagă implicarea Belarusului în moartea disidentului Vitali Șișov, găsit spânzurat în Ucraina / Liderul de la Minsk, despre atleta Krisţina Ţimanuskaia: A fost teleghidată de către amicii săi polonezi

Redacția

​Vaccinarea anti-Covid: 57.729 de români vaccinați în ultima zi, doar un sfert dintre ei cu prima doză

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site