NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cuști capcană pentru maidanezi, amplasate în Pașcani

Problema câinilor fără stăpân este una care dă bătăi de cap administrației locale din Pașcani, de multă vreme. Soluții s-au tot căutat de-a lungul timpului, fără prea mari rezultate, iar numărul patrupedelor canine a crescut de la an la an.

Pentru a veni cu o nouă soluție privind gestionarea problemei câinilor comunitari, Primăria a achiziționat cinci cuști capcană pentru maidanezi. Începând de ieri, acestea au fost amplasate în diferite locuri din Pașcani, pentru prinderea maidanezilor. Capcanele vor fi mutate în diferite zone ale municipiului, cu precădere acolo unde sunt reclamații din partea cetățenilor, legate de maidanezi.

”Primăria Municipiului Pașcani a achiziționat un număr de 5 cuști tip capcană pentru câinii comunitari. Valoarea acestora a fost de 1512 lei, fără TVA. Aceste capcane vor fi amplasate în locuri greu accesibile pentru salariații primăriei care se ocupă de activitatea de ecarisaj, iar scopul este de a prinde câinii comunitari și de a-i transporta la padoc fără incidente neplăcute, atât pentru animalele vizate cât și pentru oamenii implicați”, ne-a declarat Alexandru Dandu, purtător de cuvânt Primăria Municipiului Pașcani.

În fiecare cușcă capcană se introduce mâncare. Acestea sunt dotate cu uși mobile, care cad după intrarea câinelui în cușcă. Astfel, maidanezii sunt prinși mai ușor, nu se mai folosește pușca cu tranchilizant. După capturarea animalelor, acestea sunt duse în padocul de la Moțca.

  
Advertisements

Related posts

Romsilva scoate la vânzare 40.000 de brazi pentru Crăciun. Preţurile variază

Redacția

Locatarii blocului C4 cer cu disperare ajutor primarului. Părerea Gabrielei: “Vicele a zis că nu depinde de Primărie. Păi de cine depinde?” “Primarul a fost ales că e gospodar, dar a distrus tot”

Ema Roman

De astăzi, pășcănenii pot plăti online taxele și impozitele locale

Oana Cordoneanu
Încarcă...