NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Ploi în regiunile montane din Moldova, caniculă în restul zonei

Agentia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferica in jumatatea de vest a tarii. Sunt vizate si regiunile montane ale judetelor Neamt si Suceava. Incepand de astazi, pana maine dimineata la ora 3.00 la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

In jumatatea estica se afla in vigoare un cod galben de canicula. In regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

telem

loading...
Advertisements

Related posts

Florin Constantinescu, a participat la evenimentul de lansare al Asociaţiei Camerei de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă

Redacția

Inundații au fost și în județul Iași. Pompierii și militarii au intervenit luni seara

Redacția

METEO: Prognoză specială pentru Moldova

Redacția
Încarcă...