NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Ploi în regiunile montane din Moldova, caniculă în restul zonei

Agentia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferica in jumatatea de vest a tarii. Sunt vizate si regiunile montane ale judetelor Neamt si Suceava. Incepand de astazi, pana maine dimineata la ora 3.00 la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

In jumatatea estica se afla in vigoare un cod galben de canicula. In regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37…38 de grade în Lunca Dunării.

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

telem

  
Advertisements

Related posts

Mai multe mașini au fost deja avariate pe autostradă, la Bacău. Au început lucrările de reparație (Video)

Redacția

Locuitorii unei comune din Iași trebuie să depună cerere la Primărie pentru a se plimba seara în parc

Redacția

Inaugurarea cabinetului parlamentar al deputatului Costel ALEXE (VIDEO)

Redacția
Încarcă...