NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Plan Urbanistic Zonal pentru construcția de case pe terenul oferit tinerilor de Primăria Pașcani

Primăria Pașcani a publicat spre consultare Planșa de Reglementări și Regulamentul local de urbanism (memoriu general) privind Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.), pentru „Construire locuințe strada Morilor”.  Este vorba despre terenul din imediata apropiere a sediului CLP Ecoserv, acolo unde până acum Primăria a mai acordat gratuit,  tinerilor cu vârsta între 18 și 35 de ani, parcele de teren, de 300 de metri pătrați, pentru construirea unor case.

Conform documentului citat, afectate vor fi 37 de parcele pe care municipalitatea le are. Unele dintre ele sunt inutilizabile, suprafața acestora fiind de aproximativ 3.000 de metri pătrați, iar administrația locală intenționează să amenjeze pe această suprafață o parcare.

În 2019, Primăria mai avea disponibile pentru tinerii interesați 28 de parcele de teren pentru construcția de case: 15 pe strada Morilor din cartierul Vatra, altele 13 pe strada Pietriș din Gâștești.

Pentru a putea beneficia de această facilitate, solicitanţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, cum ar fi: vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, iar la data depunerii şi rezolvării solicitării, nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case.

  

Legea dă posibilitatea tinerilor să obțină din partea autorităților locale până la 300 de metri pătrați pentru construcția unei case.

Pe lângă aceste locuințe se vor construi de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași 2 locuințe de tip familial. Acestea sunt destinate integrării în societate a copiilor din centrele de plasament.    

Advertisements

Related posts

Strada Fântânele va fi asfaltată până la începutul lunii ianuarie 2015

Teona Gherasim

Nemulțumiri în rândul consilierilor locali privind modul de depunere a declarațiilor pentru taxa de salubrizare

Irina Gherasim

Circulație pe un singur sens, pe strada Grădiniței, de la Spitalul Municipal până spre pasajul rutier!

Redacția
Încarcă...