NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Peste nouă ore de somn, bombă cu ceas pentru organism

Pentru un somn sănătos este foarte importantă durata somnului. Prea puţine ore de somn sunt nefaste pentru starea de sănătate, însă nici prea mult nu este bine să dormim. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care dorm peste 9 ore pe noapte fac abuz de somn, ceea ce poate fi la fel de nociv ca alcoolul şi fumatul.

  

S-a dovedit deja că lipsa somnului poate duce la obezitate, tensiune arterială şi multe alte probleme de sănătate. Mai nou, autorii unui studiu afirmă că şi prea mult somn este dăunător. Cercetătorii australieni au arătat că mai mult de nouă ore de somn ar fi la fel de dăunătoare pentru organism ca fumatul şi alcoolul. Concluzia se bazează pe un vast studiu australian în cadrul căruia au fost analizate mecanismele sănătăţii generale pe măsura avansării în vârstă.

Au fost observaţi circa 230.000 de voluntari, ale căror obiceiuri de viaţă — alcool, fumat, regim alimentar, sedentarism, durata somnului — au fost studiate pentru a înţelege mai bine anumite mecanisme, relatează metronews.fr. Oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care dormeau prea mult şi nu făceau destulă mişcare prezentau riscuri să dezvolte boli precum diferite tipuri de cancer, diabet sau afecţiuni cardiovasculare, având prin urmare o speranţă de viaţă mai mică.

Advertisements

Citiți articolul integral pe Adevărul.ro

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis, despre cazul poliţistului mort: Îi poftesc de urgenţă pe domnii Ponta şi Oprea în faţa microfoanelor. Este inadmisibil

Redacția

11 martie, ziua care stă sub ”semnul” catastrofelor naturale

Redacția

ANUNȚ PUBLIC LICITAȚIE

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site