RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

O româncă, în elita astronomiei: ”Există viaţă extraterestră”

În spatele tuturor descoperirilor ştiinţifice, ale cercetărilor şi inovaţiilor tehnologice, pe care cu toţii le admirăm şi care ne sunt utile în foarte multe cazuri, stau ani de muncă şi oameni. Cei care aflăm despre ele, le folosim, le apreciem, le dezbatem sau le criticăm. Suntem prea puţini atenţi la oamenii din spatele lor. Oameni care îşi dedică ore întregi realizării lor, punând multă pasiune şi dăruire. 

  

 

În lumea mare a cercetătorilor şi oamenilor de ştiinţă, România are cu ce se mândri. Recent, o echipă de astronomi condusă de o tânără româncă a confirmat existenţa unei exoplanete similare cu Terra. Descoperă a vorbit cu Diana Dragomir, şefa echipei de cercetare, despre această descoperire, despre ce înseamnă să fii femeie – astronom, despre plecarea din România, despre realizările ei extraordinare, dar şi despre viaţa extraterestră.

Diana Dragomir are 33 de ani şi este exoplanetolog la Universitatea din Chicago. S-a născut în Bucureşti, unde a crescut alături de părinţii şi de sora ei până la vârsta de 11 ani, când au emigrat cu toţii la Montreal, în Canada.

Citiți articolul integral pe ZiaruldeIasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

PIERDUT CERTIFICAT DE ÎNREGISTRARE SC MAKONS METCHIM SRL

Redacția

O plantă care creşte şi în România a fost desemnată floarea anului 2016

Redacția

Anunţ pierdere certificat constatator SC CANEDO SRL

Redacția
Încarcă...