RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pentru Orban, alegerile europene sunt istorice: „Vor decide pacea sau războiul”

Alegerile europene din 9 iunie sunt „istorice” și vor fi „probabil considerate ca fiind cele care au decis pacea sau războiul în Europa”, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat publicației Le Point.

Viktor Orban, la conferința conservatorilor de la BruxellesFoto: Simon Wohlfahrt/ AFP/ Profimedia

„În afară de numărul de locuri pe care le obține acest sau acel partid, cred că cel mai important lucru va fi numărul de eurodeputați care sunt pregătiți să meargă mai departe în războiul din Ucraina și numărul celor care sunt în favoarea încheierii acestuia”, a declarat Orban, a cărui țară este cea mai reticentă din UE în a susține Ucraina împotriva Rusiei, potrivit AFP.

  

„Deși sper că eurodeputații pro-pace vor câștiga, sper de asemenea că vor fi mai mulți eurodeputați suveraniști în favoarea unei Europe a națiunilor”, a continuat premierul ungar, care va prelua în iulie președinția rotativă a Consiliului European.

În opinia sa, „viitorul taberei suveraniste din Europa, și al dreptei în general, se află acum în mâinile a două femei”, liderii dreptei din Italia și Franța, Giorgia Meloni și Marine Le Pen.

„Dacă vor reuși să lucreze împreună,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

The Economist: Curiosul caz al aviației militare ruse. În primele două săptămâni de război, avioanele au jucat un rol minor în conflictul din Ucraina

Redacția

PSD, la momentul alegerii: război intern sau pace de moment

Redacția

Cele mai frecvent întâlnite pete dintr-o locuință, precum urmele de degete, cafea, vin, creion sau ketchup, vor deveni doar o amintire pentru pereții vopsiți cu OSKAR Ceramic, vopseaua ultra-lavabilă și cu protecție anti-urme negre de contact (P)

Redacția
Încarcă...