NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Pedepse mai aspre pentru consumatorii de droguri. Psiholog: „Nu putem trimite la închisoare un dependent”

Înăsprirea pedepselor pentru traficanții și consumatorii de droguri este soluția văzută de politicieni pentru stoparea unui fenomen cu care România se confruntă. Psihologii au însă altă opinie.

Un proiect de modificare a Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri majorează pedepsele pentru cei care cultivă, produc, vând droguri la închisoare cuprinsă între 3 şi 10 ani. În acest moment, aceleași fapte sunt pedepsite cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

În cazul în care este vorba de droguri de mare risc, cel condamnat poate risca în viitor o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 15 ani de închisoare, faţă de cea actuală cuprinsă între 5 şi 12 ani.

Şi pedepsele în cazul consumatorilor de droguri se vor înăspri dacă propunerea legislativă va trece şi de Camera Deputaților, cameră decizională. Astfel, cei care cumpără sau deţin droguri pentru consum propriu, fără drept, vor fi pedepsiți cu închisoarea de la 1 an la 5 ani. În momentul de faţă, aceleaşi fapte sunt pedepsite cu amendă penală sau cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Advertisements
  

În cazul în care deții spre consum propriu droguri de mare risc, proiectul de lege prevede o pedeapsă majorată la 2-7 ani de închisoare faţă de 3 luni – 3 ani cât este acum.

Advertisements

„Indiferent de cauză, dependentul de droguri este o persoană prinsă emoțional și fizic de droguri, a cărui viață este în jurul obținerii acestor droguri. Dependența îi afectează fizic, emoțional, socio-profesional și spiritual. De aceea, considerăm că înăsprirea legislației în acest domeniu, a pedepselor, mai ales pentru cei care sunt traficanți de droguri este absolut necesară”, spun inițiatorii proiectului.

continuare pe adevarul.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Noi măsuri de relaxare începând de astăzi. Se dă start nunților și botezurilor, iar cluburile își reiau activitatea

Redacția

Expoziție de pictură “Simfonie Florală”, la Casa de Cultură din Pașcani

Ema Roman

Incendiu devastator în județul Iași. Au ars 12 hectare de vegetație (VIDEO)

Redacția
Încarcă...