RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Patru rromi religioși din Vaslui au înșelat Franța cu 1,7 milioane de euro. Caz judecat la Iași

In plina pandemie de coronavirus, autoritatile din Franta au trimis magistratilor din Romania o cerere de extradare a patru persoane din modestul oras vasluian Murgeni, acuzate ca au obtinut fraudulos alocatii familiale si sociale de 1,7 milioane de euro.

Este vorba de pastorul penticostal Hazamat Sandu si sotia acestuia Tincuta Sandu, fosta Florea, si de sotii Virgil Sandu si Irina Sandu, fosta Fotache.

Toti patru sunt rromi si membri de baza ai comunitatii penticostale Maranata din Murgeni. Anchetatorii francezi spun ca cei 1,7 milioane de euro ar fi fost investiti in proprietati imobiliare in judetul Vaslui.

Curtea de Apel Iasi a decis pe 17 aprilie ca cei implicati in acest caz sa fie arestati in vederea predarii in Franta.

  

Potrivit datelor transmise in Romania de un judecator de instructie din cadrul Tribunalului de Mare Instanta din Valenciennes, ancheta in acest caz a inceput dupa ce mai multe organisme sociale din Franta au denuntat escrocherii create de doua familii de romani, Calin si Constantin, care au condus la efectuarea de plati necuvenite de alocatii familiale si sociale.

Totul s-ar fi intamplat in perioada 1 ianuarie 2016 – 15 octombrie 2018. Prejudiciul total in acest caz ar fi de 1.700.000 de euro.

“Mecanismul de frauda evidentiat a constat in crearea dosarelor in numele persoanelor membre ale comunitatii rrome din Romania, prin folosirea identitatilor false, prin declaratii false de sarcina, prin deturnarea platii alocatiilor familiale in numele unor persoane terte din comunitatea de rromi sau prin solicitarea unor prestatii pentru persoanele care locuiesc in afara teritoriului national. Cinci persoane ar fi constituit dosare frauduloase,” sustin magistratii francezi.

Este vorba de un caz in care procurorii DIICOT au facut 16 perchezitii in 2019, in localitatile vasluiene Barlad, Murgeni si Zorleni, la solicitarea autoritatilor din Franta.

Potrivit informatiilor publicate atunci, ancheta viza obtinerea de alocatii sociale in mod ilegal: pentru cresterea copiilor si nasterea copiilor pe teritoriul Frantei. Pagubite ar fi fost Casa de Alocatii Familiale si Casa de Asigurari Sociale din Franta.

ZIARUL DE IASI

Related posts

Material lemnos transportat fără documente. Polițiștii pășcăneni au aplicat amendă și au confiscat lemnul

Redacția

UPDATE: Elevul din Timișoara ar fi fost înjunghiat de o fată, după un conflict. Ea și alt adolescent care o însoțea au fost identificați

Redacția

Un şofer UBER din Iași a escrocat prin metoda COVID cinci femei, cu zeci de mii de lei

Redacția
Încarcă...