RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Păstraţi tricourile aproape, vremea se încălzeşte puternic în Moldova. Temperaturi de 26 de grade

Vremea se va încălzi în mare parte din țară, temperaturile maxime ajungând la 28 de grade în unele zone, în timp ce la munte temperaturile minime vor scădea până aproape de pragul de îngheţ, reiese din prognoza meteo publicată luni de ANM pentru intervalul 9-22 octombrie.

În Moldova, în primele două zile ale intervalului, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a valorilor termice diurne de 13 – 14 grade şi de 2 – 5 grade pentru valorile nocturne. Încălzirea estimată pentru perioada 12 – 15 octombrie va fi semnificativă.

Astfel, la nivelul regiunii se va ajunge la maxime de 24 – 26 de grade şi la minime în jurul a 10 grade, valori ce vor caracteriza o vreme caldă. În a doua săptămână de prognoză valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie a maximelor de 15 – 17 grade şi de 4 – 6 grade pentru minime. Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi slabe se vor semnala la începutul intervalului, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în perioada 17 – 19 octombrie.

sursa ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Instanța a amânat o primă decizie în dosarul evacuării Legume S.A. Firma este controlată de primarul Pantazi printr-un interpus și a pierdut definitiv procesul prin care revendica proprietatea terenului de 50 de hectarele de la serele Blăgești!

Răzvan Grecu

A început a II-a etapă de redistribuire a alimentelor UE

Redacția

Licitația pentru bazinul de înot de la Pașcani este finalizată. Urmează execuția lucrărilor!

Marius Parteni
Încarcă...