RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcani și Târgu Frumos: Ziua Eroilor marcată pe timp de pandemie

Contextul epidemiologic actual își pune amprenta și asupra modului în care va fi marcată Ziua Eroilor, după un program special, adaptat situației pandemice.  Dacă în anii anteriori, această sărbătoare națională era celebrată cu fast, printr-un ceremonial religios, depuneri de coroane, interpretări de poezii și cântece patriotice, în acest an programul va fi unul simplu și de scurtă durată. La Pașcani se va păstra tradiția, prin depuneri de coroane.

”Primăria Municipiului Pașcani și Consiliul Local Pașcani va păstra tradiția organizării Zilei Eroilor și în acest an, prin depune de coroane cu flori la monumentele eroilor de pe orașului. Pentru că România se află în stare de alertă, din cauza pandemiei de Covid-19, și trebuie să se respectate măsurile de distanțare fizică și socială pentru a ne proteja sănătate, dat fiind că la un astfel de eveniment participau numeroase persoane, joi 28 mai 2020 începând cu ora 08:00, Șeful Poliției Locale Pașcani, comandantul Vasilică Avasiloaie, împreună cu doi polițiști locali, vor depune coroanele cu flori la monumentele eroilor din Pașcani și suburbia”, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Pașcani.

Și în orașul Târgu Frumos, Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, va fi marcată în acest an după un program special, începând cu ora 10.00.  Ceremonia va fi una simplă și de scurtă durată. Reprezentanți ai Poliției Locale din Târgu Frumos vor depune coroane de flori la monumentele eroilor din localitate.

 Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Ziua Eroilor se sărbătorește, în fiecare an, odată cu Înălțarea Domnului, zi festivă care marchează înălțarea la cer a mântuitorului Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere.

  

FOTO Arhivă

Related posts

De astăzi se alimentează tichetele sociale pentru alimente

Redacția

Zilele Municipiului Pașcani nu se pot desfășura la Stadion. Vezi de ce!

Răzvan Grecu

Bâlbe administrative pe o investiție de la Miron Costin. Primarul prins cu minciuna de opoziție

Răzvan Grecu
Încarcă...