RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pasagerii cu certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport

Toţi pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din ţări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare, începând de marţi, 13 iulie, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

De asemenea, pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie pot utiliza, de asemenea, fluxul verde, dar numai dacă prezintă un certificat digital european COVID.

Precizăm că certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile‘, se spune într-un comunicat al CNAB.

Pentru a beneficia de această facilitate, pasagerii trebuie să prezinte acest document personalului din aeroport, la punctul de acces pe culoarul verde.

  

‘Rugăm pasagerii să îşi actualizeze permanent informaţiile privind intrarea în ţară, acestea suferind modificări frecvente. De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din ţări aflate pe lista roşie sau galbenă să îşi completeze din timp formularul solicitat de autorităţile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro. Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creştere, iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de aşteptare pentru formalităţi (check-in, control de frontieră), dar şi pentru preluarea bagajelor pot creşte în orele de vârf; totuşi, aceştia nu depăşesc, de regulă, timpii de aşteptare de pe celelalte aeroporturi europene. Prezenţa din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm‘, atrag atenţia reprezentanţii CNAB.

radioiasi.ro

Related posts

Un lider al protestelor anti-vaccin a făcut COVID: Îmi pare rău că nu m-am vaccinat

Redacția

Cum au reacționat pacienții infectaţi cu COVID internați la Iași după ordinul care îi „elibera“

Redacția

Un tânăr pășcănean cere ajutorul autorităților pentru o intervenție chirurgicală la cap

Răzvan Grecu
Încarcă...