RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Papa Francisc prezidează Vigilia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma, în timp ce starea sa de sănătate stârneşte preocupare

Papa Francisc prezidează sâmbătă seară Vigilia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma, la o zi după anularea în ultimul moment a participării sale la procesiunea ”Via Crucis” de la Colosseum, absenţă ce a ridicat noi semne de întrebare asupra stării sale de sănătate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a sosit în scaunul său rulant sâmbătă seară cu puţin timp înainte de ora locală 19:30 pentru a conduce această liturghie care durează cel puţin două ore, în prezenţa a mii de credincioşi din lumea întreagă, înaintea slujbei de duminică şi a binecuvântării „Urbi et Orbi”.

Conform ritului luminii într-o basilică scufundată în obscuritate, care simbolizează învierea lui Hristos în religia catolică, Papa Francisc va pronunţa omilia şi va boteza opt adulţi.

Săptămâna Sfântă, care implică numeroase ceremonii înaintea zilei Paştelui Catolic, este un adevărat maraton pentru suveranul pontif. El şi-a anulat intempestiv vineri participarea la procesiunea ”Via Crucis”, unde organizatorii au fost nevoiţi să-i retragă fotoliul în grabă, iar comunicarea laconică a Vaticanului a alimentat preocupările legate de starea de sănătate precară a suveranului pontif şi de capacitatea sa de a guverna mai departe Biserica Catolică.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Câți soldați are Ucraina în războiul cu Rusia, potrivit președintelui Zelenski

Redacția

Criza energetică: USR propune scăderea TVA la energie, Coaliţia se opune. Ce spun specialiştii

Redacția

Ședință solemnă a Parlamentului la 32 de ani de la Revoluția Română din 1989

Redacția
Încarcă...