NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi susține că terenul de la serele din Blăgești nu e bun pentru parc industrial! Firma sa îl lucrează de trei ani, fără a plăti municipalității nimic

Actualul primar al municipiului și fostul edil s-au contrat astăzi pe tema terenului de 51 de hectare de la serele din Blăgești, unde actuala administrație dorește să înființeze un parc industrial. Subiectul a fost discutat în ședința de Consiliu Local ce a avut loc astăzi, în urma unei interpelări făcute de Constantin Nemțanu, consilier PNL.

Acesta a solicitat primarului Marius Pintilie să facă toate demersurile necesare pentru ca Pașcaniul să pună la dispoziția Consiliului Județean Iași o suprafață de teren, în vederea amenajării unui parc industrial.

„Noi am susținut și susținem și probabil toate partidele, înființarea unui parc industrial la Pașcani, proiect susținut și de președintele Consiliului Județean Iași. Am înțeles că zona propusă de la Sodomeni, o zonă de pajiști, de fâneață, ar avea un alt regim și ne-am dori cu toții să identificați într-un termen rezonabil, pentru a nu ajunge în situația să ne-o ia alte comune înainte. Cred eu că e bine să aveți în vedere mai multe amplasamente pentru ca acest proiect să fie făcut la Pașcani”, a solicitat Constantin Nemțanu.  

Pintilie a explicat că în Pașcani la acest moment există doar o singură parcelă în proprietatea municipiului care să îndeplinească cerințele CJ pentru amenajarea unui parc industrial. Acesta a arătat cu degetul către fostul primar Dumitru Pantazi, susținâd că o persoană din anturajul său ocupă prin societatea sa, nelegal, o suprafață de 51 de hectare pe care s-ar putea amenaja acel parc industrial.

  

„Referitor la parcul industrial, eu astăzi am o singură variantă, acele 50 de hectare de la Blăgești. Acolo este un litigiu care mi-aș dori să se încheie amiabil. Domnul consilier Dumitru Pantazi știe subiectul foarte bine… pentru că a fost primar. O să comunicăm cu cei de la Legume S.A., cine or fi ei, că nu-i cunosc, dar știu că lucrează la AgroComplex Lunca Pașcani și o să discutăm și poate încheiem amiabil treaba asta, în sensul că facem și noi treaba: să dăm 10-15 hectare dacă se potrivește terenul, dacă condițiiile de la Consiliul Județean sunt îndeplinite, adică acces la un drum cel puțin județean, să dăm apoi terenul oamenilor care îl solicită și dacă rămâne disponibil ceva și există cineva care vrea să facă agricultură colo și să plătească municipalității niște bani, nu ar fi o problemă. Importan e să ne facem treaba”, a explicat primarul Marius Pintilie.

Vizat de afirmațiile primarul Pintilie, Pantazi și-a apărat interesul susținând că terenul nu poate fi folosit pentru amenajarea unui parc industrial deoarece ar avea „caracter de retrocedare”.

„Terenul respectiv are caracter de retrocedare la legile fondului funciar. Deci, terenul respectiv nu are caracter de domeniu public”, a susținut Dumitru Pantazi, fostul primar al Pașcaniului.  

Pintilie a negat o astfel de posibilitate și a solicitat discuții amiabile pe acest subiect.

„Eu l-am văzut pe cartea albă. Îmi pare bine că știți subiectul, deci putem discuta,” a replicat primarul Marius Pintilie

Pantazi însă nu s-a lăsat și a spus că pe acel teren s-a făcut de către instanțe o punere în posesie.

„Deja, din câte știu, acolo cineva este pus în posesie,” a insistat Pantazi să mute atenția administrației față de acea suprafață de teren.

Cu toate acestea, AgroComplex Lunca Pașcani a lucrat acel teren anul trecut, acolo fiind cultivat porumb, conform imaginilor surpinse de Actualitatea TV, la acea dată.

Advertisements

Related posts

Distribuitorii de energie, obligaţi să racordeze locuinţele fără lumină

Redacția

Concurență mare pentru un loc în Consiliile de Administrație ale Eco Salubritate, RAGCL și Prest Serv Apa. Iată numele celor înscriși (VIDEO)

Marius Parteni

Recomandare pentru ApaVital: Refaceți repede zonele unde interveniți în caz de avarii sau alte lucrări!

Marius Parteni
Încarcă...