NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

5 contraindicații ale consumului de suc de sfeclă roșie

O ceașcă de suc proaspăt de sfeclă roșie este una dintre cele mai populare metode pentru a vă îmbunătăți sănătatea și a vă face pielea să strălucească. Majoritatea programelor de detoxifiere și curățare contin, de asemenea, suc de sfeclă rosie sau salate de sfeclă. Cu toate acestea, prea mult suc de sfeclă poate fi dăunător. Efectele secundare ale sucului de sfeclă pot include scaune colorate, crampe stomacale și tensiune arterială scăzută.

Contraindicatiile sucului de sfeclă

Urina roșie

La unii oameni, consumul excesiv de sfeclă poate provoca culoarea urinei care poate varia de la roz la roșu închis. Persoanele cu deficit de fier sau cu antecedente de boli de malabsorbție sunt mai susceptibile de a suferi de schimbarea culorii urinei. De obicei, dispare atunci când sfecla sau produsele din sfeclă sunt evitate. Cu toate acestea, este o idee bună să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a exclude orice probleme de sănătate care ar sta la baza, cum ar fi anemia.

Pietre la rinichi

Dacă sunteți vulnerabil la pietre la rinichi, trebuie sa fiti atenți atunci când mâncați sfeclă sau beti suc de sfeclă. Sfecla este bogata în oxalați, care formează cristale în corp și se transformă în pietre de oxalat de calciu. Oxalații pot contribui, de asemenea, la dezvoltarea gutei, o afecțiune care apare atunci când acidul uric se acumulează în organism și provoacă dureri articulare severe. De asemenea, poate provoca crize la persoanele care suferă deja de gută.

Scaune colorate

Sucul de sfeclă, alimentele care conțin sfeclă sau coloranții alimentari roșii vă pot face scaunele roșii.

  
Sensibilitate excesivă

Salata de sfeclă și sucul de sfeclă sunt de obicei incluse în multe programe de detoxifiere și de curățare a sucurilor. Este posibil să aveți crampe de stomac sau diaree sau febră sau frisoane atunci când corpul este pe un motor de detoxifiere. Întotdeauna asigurați-vă că solicitați ajutorul medicului sau dieteticianului înainte de a consuma orice suc de detoxifiere.

Alte efecte secundare ale sucului de sfeclă

Suplimentele cu suc de sfeclă pot interfera cu medicamentele pentru hipertensiune arterială. De asemenea, persoanele cu tensiune arterială scăzută ar trebui să consulte un medic înainte de a consuma în mod regulat sfecla și produsele din sfeclă.

Este bine să bei suc de sfeclă în fiecare zi?

În prezent, nu există recomandări oficiale de dozare pentru sucul de sfeclă. Dacă beți zilnic suc de sfeclă, cel mai bine este să consultați un dietetician pentru doza optimă.

Când este cel mai bun moment pentru a bea suc de sfeclă?

Majoritatea oamenilor preferă să bea sucul dimineața, pe stomacul gol. Cu toate acestea, aceasta nu este o indicație sigură a beneficiilor consumului de suc dimineața. În plus, sucul de sfeclă roșie și concentratele de sfeclă roșie sunt folosite de sportivi pentru a-și îmbunătăți performanța. Un studiu din 2018 a constatat că 28 de bărbați au avut o eficiență și un flux sanguin mai mari după ce au consumat 100 mg de sfeclă, în fiecare dimineață, timp de o săptămână.

bzi

Advertisements

Related posts

Bătaie pe posturile scoase la concurs de Spitalul Municipal Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Tentativă de suicid la Brătești! Tânără în stare gravă după ce a băut clor și pastile

Ema Roman

Reguli care să te ajute să slăbeşti sănătos 6 kilograme în 6 săptămâni

Redacția
Încarcă...