RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pantazi și Zanet au decis: RAGCL va furniza căldură și apă caldă dimineața și seara câte două ore! Specialist: „se va arde gazul degeaba, în apartamente nu se va încălzi!”

 

Surse informate din cadrul Primăriei au dezvăluit astăzi pentru NewsPascani.com că primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet au decis să micșoreze programul de distribuție a apei calde și căldurii de la 10 ore pe zi la 4 ore, câte două ore dimineață și altele două seara.

  

 

Această măsură drastică i-a fost comunicată directorului RAGCL, Gelu Nedelcu, ca răspuns la faptul că regia nu poate achita factura estimată pentru luna decembrie și care a fost emisă la începutul lunii de noul operator cu o valoare de 800.000 de lei.

Conform informațiilor obținute de NewsPascani.com, Pantazi și Zanet vor prin această măsură să scadă la minim consumul de gaze naturale al RAGCL, astfel încât operatorul să se încadreze în decembrie,  în cei 300.000 de lei pe care municipalitatea îi va plătit ca subvenții pentru sezonul rece 2018-2019.

Directorul RAGCL, Gelu Nedelcu nu a confirmat discuțiile cu primarul Dumitru Pantazi și administratorul Gică Zanet, însă a admis că se ia în calcul micșorarea programului de distribuție a agentului termic de la 10 ore la 4 ore pe zi, în acest moment făcându-se calcule pentru a vedea oportunitatea măsurii.

NewsPascani.com a contactat un specialist din cadrul regiei, care a dorit să-și păstreze anonimatul, ce a explicat că diminuarea programului de distribuție a agentului termic de la 10 ore la 4 ore pe zi, va avea un dublu efect: pe de o parte abonații RAGCL vor sta în frig, deoarece caloriferele din apartamente vor ajunge la o temperatură de maxim 50 de grade, iar pe de altă parte pierderile tehnologice vor crește la 50%. Asta deoarece, cazanele centralelor sunt foarte mari, iar între cele două reprize de producere și furnizare a agentului termic, apa se va răci atât în cazane cât și în instalații, generând un consum mai mare de gaz pentru aducerea lor la temperatura dorită.

Municipalitatea a transmis astăzi prin intermediul unui comunicat de presă, făcând referire la banii plătiți în avans pentru subvenție, că „administrația locală sprijină populația din Municipiul Pașcani prin aceste măsuri pentru a nu exista riscul ca RAGCL-ul să sisteze furnizarea de agent termic, însă suntem nevoiți să amintim că persoanele fizice au obligația de a achitat datoriile către operator”.

Primarul Dumitru Pantazi și administratorul public Gică Zanet nu au răspuns apelurilor telefonice repetate pentru a confirma sau infirma dacă ei sunt cei care au luat decizia ca programul de distribuție a agentului termic să fie redus de la 10 ore la 4 ore pe zi.

 

Related posts

Alimentarea cu gaz metan pe strada Bucuriei din Boșteni – posibilă abia peste doi ani

Ema Roman

Lista drumurilor care vor fi plombate în această vară

Redacția

”Autostrada Ploiești – Pașcani e principalul proiect ce va fi finanțat prin PNRR. Încercăm să dăm bani și pentru Iași – Târgu Mureș”, anunță ministrul Fondurilor Europene

Redacția
Încarcă...