NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Până la achiziționarea de către Primărie, Palatul Cantacuzino-Brătianu devine obiectiv de pază pentru Poliția Locală

Cel mai important monument istoric din Pașcani, Palatul Cantacuzino-Brătianu a ajuns într-o stare avansată de degradare după ce Clubul Copiilor și-a mutat sediul în zona vale, în februarie 2011. Palatul vechi de aproape 400 de ani a devenit ținta hoților și vandalilor, care l-au călcat de cel puțin două ori anul acesta. Pentru prima dată autoritățile locale iau măsuri pentru protejarea clădirii.

Hoții de fier vechi au pătruns în luna februarie și au sustras 15 calorifere din clădire. La jumătatea lunii mai, alții au venit să sustragă ce rămăsese nefurat și au distrus pereții, pardoseala și treptele atunci când au smuls țevile și au transportat caloriferele din fontă. Potrivit lui Gabriel Ciopraga, directorul Clubului Copiilor, angajații instituției au continuat să monitorizeze edificiul după mutarea Clubului, iar în urma celor două incidente Poliția a promis că patrulele vor trece mai des prin zonă.

Deși decizia de retrocedare a conacului și terenului de 7000 mp către moștenitorii familiei Brătianu a venit în 2007, iar primarii Grigore Crăciunescu și Dumitru Pantazi și-au exprimat dorința de a le achiziționa pentru municipalitate, negocierile nu s-au finalizat încă. Primăria așteaptă punerea în posesie a moștenitoarelor Marie-Hélène Fabra și Ileana Brătianu și formularea unei oferte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Mirela Ancuța, formalitățile de publicitate imobiliară și procesul verbal de predare ar putea fi încheiate până la sfârșitul săptămânii viitoare.

  

Până la achiziționarea domeniului de către Primărie, Dumitru Pantazi a dispus ieri ca Palatul să fie preluat ca obiectiv de supraveghere de către Poliția Locală. Agenții vor patrula zona între orele 19.00 și 07.00.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Funcționarii publici din Primărie recuperează în avans zilele libere din 2 și 3 mai!

Răzvan Grecu

Furtul de indicatoare rutiere dă bătăi de cap autorităţilor

Redacția

Biletele și abonamentele RAGCL rămân la același tarif. Prețul unei călătorii este 2 lei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site