NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Păcănelele scapă de taxele aferente autorizațiilor pe perioada stării de alertă

Taxele aferente autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc nu vor fi datorate de către operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale, adică păcănele, pe perioada stării de alertă în care activitatea desfășurată de aceștia este suspendată, potrivit unui proiect de OUG pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Statul ar pierde astfel, conform instituției, 200 milioane lei.

Tot pe zona jocurilor de noroc, o altă prevedere mai spune că pentru anul 2020, prin derogare de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/2009, taxele aferente autorizațiilor de exploatare a jocurilor de noroc pentru care se prevăd termene de plată trimestriale, respectiv cele prevăzute pentru 25 iunie și 25 septembrie, se modifică, iar operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale care se încadrează în categoriile respective, sunt obligați să declare și să plătească obligațiile aferente care le revin din taxele anuale pentru perioada de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și până la 31 decembrie 2020, lunar, până cel mai târziu pe data de 25 a lunii în curs pentru luna următoare.

Taxele lunare datorate pentru anul 2020 se calculează prin raportare la obligația anuală fracționată la nivel de lună.

Pentru data de 25 decembrie 2020, operatorii care exploatează jocuri de noroc tradiționale pentru care Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2009 prevede termene de plată trimestriale și care dețin autorizații de exploatare a jocurilor de noroc în vigoare, sunt obligați să declare și să plătească integral obligațiile trimestriale aferente primului trimestru al anului 2021.

  

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Poşta Română a dezvoltat o nouă reţea de transport care asigură livrarea trimiterilor poştale în orice localitate

Redacția

Un câştigător la „LOTO 6 din 49“ ridică blocuri în apropierea sediului SRI

Redacția

Restaurantele nu se deschid | Președintele HORA, după discuțiile cu Orban: Suntem la un pas de ATI. Facem apel să se respecte regulile!

Redacția
Încarcă...