NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Orașul olandez Haga cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei

Orașul olandez Haga a anunțat joi că va solicita o exceptare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei, în condițiile în care se confruntă cu dificultăți majore în găsirea în timp util a unui înlocuitor pentru contractul cu furnizorul de gaze rus Gazprom, potrivit agenției Reuters.

Sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei în urma invaziei acesteia în Ucraina ordonă guvernelor și altor organisme publice să pună capăt contractelor existente cu companiile rusești până la 10 octombrie.

Pentru Haga, acest lucru înseamnă că trebuie să găsească un nou furnizor de gaze pentru a înlocui acordul existent cu Gazprom.

Orașul a declarat că a organizat o licitație la nivelul UE în lunile iunie și iulie, dar nu a reușit să atragă nicio ofertă din partea potențialilor furnizori.

Advertisements
  

Discuțiile individuale cu furnizorii urmau să ducă cu siguranță la un acord, a scris primarul adjunct Saskia Bruines într-o scrisoare adresată consiliului municipal, dar nu înainte de termenul limită de 10 octombrie.

„Vom solicita o derogare pentru acordul nostru actual până la 1 ianuarie 2023 pentru a garanta siguranța aprovizionării și pentru a facilita negocierile”, a spus ea.

Advertisements

Bruines a declarat că este încrezătoare că amânarea va fi acordată,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Doi hipopotami au fost testați pozitiv cu COVID-19 la grădina zoologică din Antwerp (Anvers) din Belgia, posibil primele cazuri raportate la această specie

Redacția

Vânzările de mașini electrice și full hybrid s-a dublat anul trecut / Clasamentul celor mai vândute mașini și cum arată rețeaua stațiilor de încărcare la zi

Redacția

VIDEO Franța a câștigat a doua ediție a Ligii Națiunilor (2-1 vs Spania)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site