NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ora pana la care trebuie sa mananci ca sa ai energie toata ziua

E bine sa tinem cont, chiar si perioada Sarbatorilor, de cea mai importanta masa a zilei: micul dejun. Ne asigura mai bine de o treime din energia necesara si este un prim pas facut corect spre o viata sanatoasa.

  

 

Prof.dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Micul dejun trebuie sa reprezinte 35% din ce maninca. Ca sa pot sa traiesc eu trebuie sa am energie, cind mi-o iau? Dimineata! Ca o masina, masina cind pleaca trebuie sa aiba benzina, nu are, nu merge!”

Caloriile luate la micul dejun se transforma, pe tot parcursul zilei, in energie. Vorbim de intervalul orar 6-9 dimineata.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie: “Acest interval se numeste interval de mic dejun, acolo trebuie sa stim sa profitam de randament 100% din punct de vedere al nutrientilor. Alimentul natural integal contine, in proportiile corecte proteine, glucide si cantitatea de apa. Laptele cu cereale sau iaurtul cu cereale e o combinatie clasica de mic dejun care impaca ambele deziderate – avem nevoie de o sursa de proteina si de o sursa de glucide cu eliberare lenta – cereale. Combinatia branzica dulce, branzica cu cereale sau cu fructe este o alta combinatie de tip proteina-glucide energizante”.

Citește articolul integral pe ZiaruldeIasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Astronomii romani au determinat compozitia mineralogica a unui asteroid care intersecteaza orbita Pamantului

Redacția

ANUNŢ ÎN ATENŢIA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE care înregistrează obligaţii de plată principale datorate bugetului local, restante la 30.09.2015 (cu excepţia obligaţiilor de plată rezultate din raporturi juridice contractuale)

Redacția

SECRETELE din catacombele Casei Poporului: Ce ascund tunelurile kilometrice, oraşul plutitor, buncărul nuclear şi linia de metrou îngropată

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site