RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Op Ed / Fostul ministru Daniel Funeriu: Despre diversitate, cu rațiune și relaxare

În chimie „orbital atomic” este* denumită o regiune din spațiu (în jurul nucleului unui atom) în care există o oarecare probabilitate să existe electroni. Un orbital „există” indiferent dacă el este sau nu populat cu electroni.

Atunci când doi atomi se leagă pentru a forma o moleculă, orbitalii lor se contopesc: din doi orbitali atomici se formează doi orbitali moleculari: un „orbital de legătură” și un „orbital de antilegătură”. Dacă orbitalul de legătură este umplut cu electroni, cei doi atomi se leagă puternic unul de altul. Dacă, însă, și orbitalul de antilegătură se umple de electroni, atunci cei doi atomi nu se vor lega niciodată.

Exact așa este și cu predarea „diversității”: dacă umplem sistematic creierii copiilor cu tot ceea ce îi diferențiază pe unii de alții, adică dacă insistăm pe „diversitatea” lor, e similar cu a popula cu electroni orbitalii de antilegătură. Altfel spus vom ajunge să avem o societate în care nu ne vom mai înțelege om cu persoană, pentru că, nu-i așa, fiecare se va simți obligat – pentru că așa a învățat la școală – să-și revendice unicitatea.

Școala este locul în care copiii trebuie să se întâlnească, să afle ce îi leagă,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO: Scandal la un centru de carantină din Galaţi: Nu mâncăm lături de pe jos, ca cineva să-şi ia bani pe sănătatea noastră

Redacția

Când ar putea călători românii în SUA fără vize? Răspunsul noului ambasador american în România

Redacția

Un nou record de cazuri zilnice de COVID-19 și de decese în Rusia

Redacția
Încarcă...