NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Omul și poetul: Elevii de la Colegiul Unirea au sărbătorit 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu

Invitație la cultură la Colegiul CF Unirea Pașcani. Elevii au sărbătorit 167 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Biblioteca școlii a găzduit astăzi un eveniment cu tradiție pentru elevi și profesori, o cǎlǎtorie în lumea marelui poet al neamului, punctatǎ de recitǎri din opera eminescianǎ și de audiţia unor înregistrǎri celebre. 

 

 

  

În fiecare an, data de 15 ianuarie este un prilej pentru lumea culturalǎ româneascǎ sǎ-l omagieze pe Mihai Eminescu, creator de geniu, poet, prozator, publicist, moment înǎlţǎtor pentru fiecare român, timp de întoarcere spre spiritualitatea româneascǎ.

“Pe data de 15 ianuarie s-a născut marele prozator roman, Mihai Eminescu. Anul acesta se sărbătoresc 167 de ani de la nașterea creatorului de geniu. De pe data de 13 decembrie 2010,  ziua de 15 ianuarie, a fost aleasa ca Zi a Culturii Naționale, și nu cred că întâmplător s-a decis astfel. Îmi doresc de la voi să reușiti să înțelegeți ce se poate citi despre viața poetului, despre opera lui pentru a ne crea o imagine cât mai aproape de realitate, așa cum ne-o prezintă contemporanii și oamenii de valoare din cultura noastră”, a explicat Ana Iftimi, profesor de Limba și literatura română la Colegiul Unirea.

Pe durata întregii săptămâni, școala va organiza diferite evenimente dedicate poetului. Astăzi, elevii de clasa a X-a și clasa a XI-a și-au ascultat colegii cum au recitat versurile lui Eminescu.

“Cu evlavie, pǎtrundem în templul culturii pe urma pașilor lui Eminescu. Anul acesta activitǎţile dedicate poetului de elevii și dascǎlii Colegiului “Unirea” se vor desfǎșura în săptămâna 16-20 ianuarie”, a declarat Iuliana Gordin, purtător de cuvânt al școlii.

Omagierea va continua în aceasta săptămână prin realizarea unei expoziţii de desene inspirate de opera lui Mihai Eminescu, vizionarea documentarului “Un bulgǎre de humǎ” și concursul epistolar “Gânduri peste timp” în care elevii vor concepe o scrisoare adresatǎ, imaginar, marelui poet.

Activitǎţile sunt coordonate de profesorii de limba românǎ de la Colegiul Tehnic de Cǎi Ferate “Unirea” în colaborare cu membrii catedrei de limbi strǎine şi Biblioteca Colegiului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Votul secret al Consiliului de Administrație îl menține în funcție pe Petrică Angheluș

Marius Parteni

Elevii de clasa I vor învăța după vechile manuale

Redacția

Reportaj în lumea tăcerii. „În ultima clasă de liceu, copiii surzi încă socotesc pe degete, dar li se cere să dea Bac-ul. Este inuman!“

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site