NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Topul national al celor mai bune licee din Romania! Iata ce pozitii ocupa cele din judet

Recent, la nivel national, a fost realizat un clasament al celor mai bune o suta de licee si colegii din Romania. Acesta a fost intocmit in baza mediilor generale obtinute la Admiterea 2014 in clasa a IX-a si rezultatelor absolventilor de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat.

Cele mai bine plasate unitati de invatamant preuniversitar iesene sunt: locul 2 – Colegiul National cu media 9.34, locul 8 – Colegiul National Costache Negruzzi cu media 9.12, locul 15 – Colegiul National Emil Racovita cu media 9.01, locul 27 – Colegiul National Mihai Eminescu cu media 8.79, locul 44 – Liceul Teoretic de Informatica Grigore Mosil cu media 8.60, locul 62 – Liceul Teoretic Vasile Alecsandri cu media 8.62 si locul 89 – Colegiul National Garabet Ibraileanu cu media 8.29. De precizat ca au fost evaluate, in total, 1.148 licee si colegii nationale din intreaga tara. Conform datelor oficiale ale Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), topul colegiilor si liceelor din Iasi, in functie de procentul de promovare la BAC 2013, a fost urmatorul: pe primul loc s-a plasat Costache Negruzzi, cu o reusita de 100 la suta, in timp ce pe locul al doilea s-a aflat Colegiul Eminescu, cu un procent de promovare de 99.38 la suta, iar locul trei din clasament a fost ocupat de Colegiul National, cu un procentaj de promovare de 99.26 la suta. Urmeaza Racovita cu 99.15 la suta, Alecsandri cu 99.12 la suta, Richard Wurmbrand cu 96 la suta, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil cu 94.77 la suta, Miron Costin cu 93.59 la suta, Mihail Sadoveanu – Pascani cu 91.12 la suta si Garabet Ibraileanu cu 90.97. La polul opus, institutiile de invatamant preuniversitar unde s-au obtinut cele mai slabe rezultate au in prim-plan liceele tehnologice din Cotnari, Focuri, Mogosesti sau Stolniceni Prajescu.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Monica Anisie, despre marea provocare a distanțării sociale din toamnă: Școlile nu oferă această posibilitate

Redacția

„Locul unde nu se întâmplă nimic”, proiect de voluntariat lansat de elevii de la Sadoveanu. Au obținut locul II la concursul „Conviețuire și toleranță în spațiul public”

Redacția

Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Pașcani – școală cu mare tradiție, ce oferă un curriculum liceal pentru profilul Tehnic, Servicii și Teoretic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site