RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Omagiu adus eroilor la Târgu Frumos

În fiecare an, la marea sărbătoare a Înălțării  Domnului, îi omagiem și pe eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară. Doar că astăzi, având în vedere starea de alertă în care se află România, cauzată de pandemia cu Covid-19, programul evenimentelor a fost unul simplu și de scurtă durată.

La Târgu Frumos reprezentanți ai Poliției Locale au depus coroane la monumentele eroilor din localitate.

” Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim «Ziua Eroilor» odată cu Înălțarea Domnului, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului. E ziua când ne înclinăm frunţile şi rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă. Înălţarea Domnului Iisus Hristos să vă aducă gânduri senine, lumină în suflet şi multe bucurii alături de cei dragi! Hristos S-a Înălţat!”, este mesajul primarului din Târgu Frumos, Ionel Vatamanu.

Potrivit Patriarhiei Române, la ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe din toată țara au fost trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară.

  

În România, prin Decretul-Lege nr. 1693 din 4 mai 1920, pentru omagierea eroilor patriei a fost decretată Ziua Eroilor, sărbătoare naţională celebrată în Ziua Înălțării Domnului.  

Related posts

Ședință de Consiliu Local la Târgu Frumos. Iată ordinea de zi

Redacția

Târgu Frumos, orașul muzeelor experiențiale

Redacția

Ședință de Consiliu Local la Târgu Frumos, joi, 23 iunie

Redacția
Încarcă...