NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu s-a declarat îngrețoșat de propunerea liberalilor de a aloca 150.000 de lei pentru Centrul de Recoltare a Sângelui!

Consilierul PMP, Sorin Olariu, s-a declarat îngrețoșat de o inițiativă a PNL de a aloca o sumă îndestulătoare pentru definitivarea lucrărilor de înființare a Centrului de Recoltare a Sângelui.

Acesta a lăsat să se înțeleagă că liberalii ar fi vrut să își însușească proiectul său. Afirmația a fost făcută în plenul ședinței de Consiliu Local de săptămâna trecută, după ce consilierii PNL au propus un amendament la bugetul local privind alocarea a 150.000 lei pentru finalizarea lucrărilor la obiectivul amintit.

Amendamentul PNL a fost citit în plenul legislativului local de către consilierul liberal Claudiu Bodoașcă. Acesta a apreciat că Centrul de Recoltare a Sângelui este o inițiativă bună și că trebuie ca Primăria să găsească bani pentru a finaliza acest obiectiv.

Renovare spațiu Centru de Recoltare a sângelui, valoarea 150.000 de lei. Cred că aici putem să renunțăm la câteva spectacole să alocăm acei bani pentru Asociația Serviciul Voluntar de Ambulanță care chiar face un lucru bun și nu ar trebui să meargă să facă tot felul de spectacole caritabile ca să strângă banii de renovare. Cred că putem da noi Primăria acea sumă”, a susținut Claudiu Bodoașcă.

Chiar dacă acest amendament susținea un proiect de-al său, Sorin Olariu a răbufnit susținând că demersul liberalilor l-a îngrețoșat. Mai mult, acesta s-a  lăudat că a făcut o donație consistentă către asociația de voluntari și i-a provocat pe liberali să dubleze fiecare suma donată de el.

Vreau să vă spun că mie efectiv mi s-a făcut greață când l-am văzut. Și nu mă feresc de cuvinte, pentru că vă aduceți aminte că eu pentru proiectul ăsta am suferit foarte mult: telefoane și așa mai departe și dumneavoastră l-ați pângărit la un moment dat. L-ați făcut pe Olariu în toate felurile posibile: că s-a dat cu PSD-ul, că caracterul lui nu-i demn de rasa umană. Eu nu știu cum ați avut tupeul să faceți chestia asta?! Și dacă tot sunteți atât de umiliți și doriți să ajutați pe acești copii, vă invit pe toți consilierii PNL să faceți donații, dar să înmulțiți cu doi. Aici am un certificat de donator către Serviciul Voluntar de Ambulanță și scrie Olariu Costel Sorin a donat suma de 2.500 de lei. Pe voi cei din PNL pentru că vă simțiți umiliți vă invit să dați 5.000 de lei”, a solicitat Olariu.  

Din partea PNL, i-a răspuns președintele organizației locale, Marius Pinitilie, care i-a atras atenția lui Olariu că în legislativul local nu este locul în care să se facă concursuri de măsurat portofelele. Șeful liberalilor a mai explicat că își dorește ca Centrul de Colectare a Sângelui să fie finalizat cât mai repede, acesta fiind și scopul alocării celor 150.000 de lei.

Domnule Olariu, dumneavoastră sunteți prea pasional și din punctul meu de vedere greșiți când ne acuzați pe noi. Eu consider că aveți o problemă personală cu mine. Pot să accept faptul că nu sunt pe placul dumneavoastră, pot să accept faptul că este o problemă personală între noi, dar peste toată treaba asta, care nu cred că-și are loc la Consiliul Local, dumneavoastră ați avut o inițiativă pe care noi am recunoscut-o că este bună și am votat-o în consecință, împreună cu colegii din PSD. Noi considerăm că acest obiectiv, Centrul de Recoltare a Sângelui trebuie terminat. Iar dacă dumneavoastră ați făcut donații către acest obiectiv în privat, felicitări, dar nu cred că este cazul să ne măsurăm în portofele acum, să vedem care are bani mai mulți sau care dă mai mult. Nu este elegant și nici decent să facem acest lucru în ședință de Consiliu Local. De aceea nu o să răspund deloc la subiectul cu cât am donat eu sau cât o să donez. Eu personal mi-aș putea permite, dar am colegi care nu și-ar putea permite treaba asta. Nu este cazul să facem astfel de provocări pe masa legislativului, care are portofelul mai gros”, a explicat Marius Pintilie.

Reamintim că proiectul a fost inițiat de Sorin Olariu încă din anul 2017. În primă fază acesta a fost respins de consilierii PSD, iar mai apoi, după ce a Olariu a trecut în tabăra PSD, inițiativa a fost aprobată  fără a i se acorda însă finanțare.

Advertisements
Loading...

Related posts

Ce taxe vor fi eliminate la Serviciul de permise şi înmatriculări

Redacția

Comercianții invitați de Primărie să respecte Regulamentul de Comerț Stradal pe care aceeași instituție îl încalcă

Răzvan Grecu

Modernizarea iluminatului stradal, o afacere dubioasă la care primarul Pașcaniului nu renunță

Marius Parteni
Încarcă...