RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de PresăEducație

Școala Gimnazială Specială Pașcani, prima mobilitate din cadrul proiectului de parteneriat de cooperare Erasmus+ “Let’s adapt through ICT tools”

În perioada 19-23 februarie 2024 a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+” Let’s adapt through ICT tools”, nr. 2023-1-RO01-KA220-SCH-000160489 coordonat de Școala Gimnazială Specială Pașcani. Gazda mobilității a fost școala specială Zespol Placowek Edukacyjnych, din Olsztyn, Polonia .

La activitate au participat cinci cadre didactice ale școlii, alături de cadre didactice din școlile partenere din Italia, Portugalia, Turcia și Polonia. În cadrul acestei întâlniris-a discutat despre beneficiile și efectele negative ale expunerii prelungite la ecrane asupra copiilor cu cerințe educative speciale, dar și despre dezvoltarea comunicării acestei categorii de elevi cu ajutorul mijloacelor multimedia, platforme educaționale și aplicații digitale.

În primele zile ale mobilității am vizitat școala gazdă și am dezbătut pachetele de lucru propuse în proiect, astfel am susținut prezentări despre metode specifice de dezvoltare a comunicării elevilor cu CES, am discutat despre povești digitale, site-uri și platforme cu aplicații interactive, am realizat ateliere de lucru în care am explorat instrumente precumC-Eye , Animație Stop Motion, Boardmaker.Tot în cadrul acestei mobilități am vizitat ateliere de terapie ocupațională pentru adulții cu dizabilități, ateliere de prelucrare a lemnului, ateliere de ceramică, atelier gastronomic și de prelucrare a metalului.

Proiectul Erasmus+” Let’s adapt through ICT tools” va avea o durata de doi ani cu un buget total aprobat de 250.000 Euro, iar următoare întâlnire se va desfășura în Cimfaes, Portugalia la jumătatea lunii Mai.

  

Scoala Gimnaziala Speciala Pascani

Related posts

Mobilitate Erasmus+ în Croația, pentru opt profesori de la Școala Specială Pașcani

Redacția

Analizele medicale pentru prescolari nu mai sunt gratuite

Redacția

Topul liceelor din judetul Iasi la simularile examenelor nationale. Vezi ce scoli sunt din Pascani

Redacția
Încarcă...