NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Oamenii de știință transformă păianjenii morți în „necroboți”. Cum funcționează mecanismul

Transformarea păianjenilor morți în prinderi mecanice poate fi ideea unora despre un scenariu de coșmar, dar ar putea avea beneficii tangibile. Picioarele de păianjen pot prinde ferm și ușor obiecte mari, delicate și de formă neregulată, fără a le rupe.

O studentă pe nume „Yap” și colegii ei de la Universitatea Rice au descoperit o modalitate de a face picioarele unui păianjen să prindă de obiecte.

Ei au numit acest nou tip de robotică „necrobotică”, în noul lor studiu, aceștia au demonstrat apoi utilizarea unui păianjen mort pentru a ridica obiecte delicate și electronice.

Păianjenii necroboți

Advertisements
  

În mod ciudat, picioarele de păianjen nu au mușchi pentru extensie, ci în schimb își mișcă picioarele prin presiune hidraulică, au ceea ce se numește o cameră prosoma, sau cefalotorax, care se contractă, trimițând fluidul interior al corpului în picioare, făcându-le să se extindă, potrivit SmithSonian.

Advertisements

Așadar, echipa a introdus un ac în camera de prosoma a păianjenului și a creat un sigiliu în jurul vârfului acului. Astfel, s-au acti

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un amiral din Rusia şi-a omorât soţia şi fiul cu tigaia, iar apoi s-a sinucis

Redacția

Comisia Europeană propune suspendarea tuturor taxelor pentru importurile din Ucraina

Redacția

Răsturnare de situație: Franța anunță că jucătorii nevaccinați nu vor mai putea participa la Roland Garros. Anunțul ministrului Roxana Mărăcineanu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site