RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Oamenii de știință transformă păianjenii morți în „necroboți”. Cum funcționează mecanismul

Transformarea păianjenilor morți în prinderi mecanice poate fi ideea unora despre un scenariu de coșmar, dar ar putea avea beneficii tangibile. Picioarele de păianjen pot prinde ferm și ușor obiecte mari, delicate și de formă neregulată, fără a le rupe.

O studentă pe nume „Yap” și colegii ei de la Universitatea Rice au descoperit o modalitate de a face picioarele unui păianjen să prindă de obiecte.

Ei au numit acest nou tip de robotică „necrobotică”, în noul lor studiu, aceștia au demonstrat apoi utilizarea unui păianjen mort pentru a ridica obiecte delicate și electronice.

Păianjenii necroboți

  

În mod ciudat, picioarele de păianjen nu au mușchi pentru extensie, ci în schimb își mișcă picioarele prin presiune hidraulică, au ceea ce se numește o cameră prosoma, sau cefalotorax, care se contractă, trimițând fluidul interior al corpului în picioare, făcându-le să se extindă, potrivit SmithSonian.

Așadar, echipa a introdus un ac în camera de prosoma a păianjenului și a creat un sigiliu în jurul vârfului acului. Astfel, s-au acti

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

„CONFIDENTUL” lui Vladimir Putin a murit fulgerător la Moscova. „Toate organele au cedat”

Redacția

Primele declarații ale anchetatorilor în cazul Alec Baldwin: Au fost ridicate 600 de probe de pe platourile de filmare, inclusiv gloanțe reale

Redacția

Orașele europene cu cea mai mare mortalitate legată de poluare

Redacția
Încarcă...