RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oamenii de știință au descoperit că sistemul imunitar al ficatului poate să mănânce „colesterolul rău”

Un nou studiu realizat de Karolinska Institutet din Suedia arată că celulele imunitare din ficat reacționează la un nivel ridicat de colesterol și consumă excesul de colesterol care, în caz contrar, ar putea provoca deteriorarea arterelor.

Descoperirile, publicate în Nature Cardiovascular Research, sugerează că răspunsul la apariția aterosclerozei începe în ficat.

Colesterolul este un tip de grăsime care este esențial pentru multe funcții din organism, cum ar fi fabricarea hormonilor și a membranelor celulare. Cu toate acestea, prea mult colesterol în sânge poate fi dăunător, deoarece se poate lipi de pereții arterelor și poate forma plăci care îngustează sau blochează fluxul sanguin.

Acest lucru are ca rezultat boala cardiovasculară aterosclerotică, cauza principală care stă la baza atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale și principala cauză de deces la nivel mondial.

  

Principala cauză de deces la nivel mondial

În cadrul studiului actual, cercetătorii au dorit să înțeleagă modul în care diferite țesuturi din organism reacționează la niveluri ridicate de LDL, numit și ,,colesterol rău”, în sânge. Pentru a testa acest lucru, ei au creat un sistem prin care puteau crește rapid colesterolul din sângele șoarecilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Generațiile de după 1989, decisive în alegeri ANALIZĂ

Redacția

Schi alpin: Mikaela Shiffrin, încă un rezultat fantastic în Cupa Mondială

Redacția

Ministrul Justiției din Israel a prezentat controversata sa reformă, care ar permite Parlamentului să anuleze decizii ale Curții Supreme

Redacția
Încarcă...