NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

O singură noapte dormită prost echivalează cu șase luni de regim alimentar prea gras (studiu)

Efectele unei nopți dormite prost sunt mult mai grele decât s-ar putea imagina – este concluzia unui nou studiu publicat la începutul lunii noiembrie, în cadrul săptămânii obezității, relatează slate.fr.

Cercetările, desfășurate de centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles, au vizat felul în care privarea de somn și regimurile alimentare prea grase pot afecta, în același fel, sensibilitatea la insulină și, prin urmare, induce obezitatea (sensibilitatea la insulină, hormon esențial în reglarea funcției țesutului adipos, este puternic legată de greutatea în exces).

Cercetările efectuate la Cedars-Sinai arată efectiv că privarea de un somn bun o singură noapte are asupra sensibilității la insulină același efect negativ ca șase luni de regim foarte gras: “Când corpul devine mai puțin sensibil la insulină (cu alte cuvinte, rezistent la insulină), este nevoit să producă mai multă pentru a menține glicemia la un nivel stabil. Acest lucru poate duce eventual la un diabet de tip 2, boală care împiedică insulina din corp să răspundă corect — există prea mult zahăr în sânge. Diabetul se asociază cu o serie de complicații serioase, printre care boli cardiace. Oamenii obezi riscă mai mult să dezvolte o rezistență la insulină și, prin urmare, să facă diabet”, arată cercetătorii.

Citește articolul integral pe Agerpres.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Ungurii au stabilit: care va fi întrebarea de la referendumul privind migranţii

Redacția

O poliţistă sexy a incendiat IPJ Iaşi pentru o mustrare! Dorea să nu mai fie acuzată de prostie! Deznodamânt previzibil!

Redacția

ANALIZĂ: Din 2016, românii vor plăti impozite pentru locuinţe mai mari cu 25%. Pentru firme, taxele vor creşte cu 2.500%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site