RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Forţele militare libiene au redobândit controlul asupra unor oraşe din nordul ţării ocupate de ISIS

Forţele militare loiale guvernul libian din estul ţării susţin că au redobândit controlul asupra unor oraşe din nordul ţării ocupate de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic (SI), informează agenţia de presă Reuters.

 

Armata Naţională libiană (care aparţine guvernului cu sediul în Tobruk) a anunţat că, în weekend, a alungat militanţii SI din anumite zone ale provinciei Benghazi din nordul ţării, redobândind controlul asupra portului strategic Marisa şi asupra oraşului Ajdabiya, situat la 150 de kilometri sud de Benghazi.

  

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Libia se confruntă cu un conflict din 2011 după revolta împotriva fostului preşedinte Muammar al-Gaddafi, iar din 2014 în ţară se află două guverne, unul cu sediul la Tripoli (nordul ţării) şi altul cu sediul la Tobruk (estul ţării), recunoscut pe plan internaţional. Reţeaua Stat Islamic a profitat de instabilitatea din ţară pentru a se infiltra, cucerind oraşul Sirte, la vest de Ajdabiya.

Cel puţin 15 militanţi SI au murit în confruntările de duminică pentru redobândirea portului Marisa, a precizat un purtător de cuvânt al armatei, Munthir al-Khartoush.

 

 Sursa: mediafax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

El Nino şi încălzirea globală, la originea fenomenelor meteorologice din această perioadă

Redacția

PIERDUT CERTIFICATE CONSTATATOARE DE LA GABI & CAMI COM S.R.L

Redacția

În 8 februarie începe Anul Nou chinezesc care va sta sub semnul Maimuţei de Foc

Redacția
Încarcă...