RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O poveste stranie cu doi frați, doi hoți, violență și polițiști

Secetă, an prost, recoltă jalnică. Ce poate fi mai prost? Să te calce și hoții și să-ți ia jumătate din ce-ai produs. Se poate și mai rău de-atât? Se poate: să surprinzi hoții în tarla și să te bage în spital. Mai rezistați? După toate astea, polițiștii să te trateze la diverse.

Frații Vasile și Petru Popuțoaia din Blăgești aveau un hectar de pământ luat în arendă în zona Hărmăneștii Noi, lângă iazul piscicol al consilierului județean Dinu Apăvăloaei. Anul acesta au cultivat porumb. Oamenii au încercat să-l păzească, dar hoții și-au făcut de cap: „Din tarlaua aia, aproape 50 % este furat”, spune trist Petru Popuțoaia. Dar nu pentru asta a cerut ajutorul presei. Petru are bănuieli că evenimentele recente, în urma cărora fratele său mai mare a ajuns internat în secția de Chirurgie a Spitalului Municipal, nu sunt tratate cu maximă seriozitate de Poliția Municipală.

Hoți cu tupeu

Ultima oară frații Popuțoaia au fost călcați de hoți ieri seară, pe la ora 18.00. Ca de obicei, spre seară cei doi au trecut să verifice dacă nu le culegea altcineva recolta – și au avut noroc. Sau ghinion. Au luat hectarul din două capete și în curând au văzut doi tineri fugind. Nu i-au recunoscut, i-au văzut din spate, erau blonzi. Probabil al lor era Opelul albastru cu numere de Bulgaria pe care cei doi frați îl văzuseră în drum.

  

Vasile Popuțoaia a continuat să înainteze în lan și a dat de un cunoscut. Ion Aionesei își făcea de lucru cu un sac plin de porumb, pe lângă o grămadă de coceni. Alertat de fratele său, Petru s-a apropiat, dar nu îndeajuns de repede. A apucat să-l vadă pe Daniel Aionesei, fiul primului, furișându-se către fratele său. Fără să-și dea seama, Vasile a fost lovit în plină figură. A căzut la pământ, inconștient, cu valuri de sânge curgându-i din nas și din gură. Petru a sărit să-l ajute, a sunat la 112. Cei doi Aionesei au apucat să fugă.

Transportat de urgență la Spitalul Municipal, Vasile Popuțoaia a și fost operat în cursul serii de ieri. Este internat la secția de Chirurgie, dar managerul Spitalului nu ne-a permis să-l intervievăm, deși el a dorit acest lucru. Petru a rămas cu polițiștii până au terminat investigația. A fost surprins că nu păreau foarte zeloși. Și azi, când ne-a căutat să-și spună păsul, insista că cercetările merg greu. La urma urmei, i-a identificat pe hoți, mai mulți vecini au avut probleme cu ei. Știe exact cine l-a băgat în Spital pe fratele său.

Locul faptei nu-i ca-n filme

Petru Popuțoaia nu pare genul suspicios, dar acum a intrat la bănuieli. Polițiștii pășcăneni veniți la fața locului păreau dornici să scape de caz, să-l plaseze șefului de post din Hărmăneștii Noi, dar acesta nu era de găsit. Când au început să investigheze, nu se purtau ca agenții din filme, care protejează dovezile de la scena crimei și sunt interesați să descopere toate indiciile.

Noi găsisem acolo niște șlapi. Ei au început să-i lovească cu piciorul. Noi le-am spus «Asta este o dovadă, de ce o distrugeți?». Au răspuns «Ce te interesează pe tine cum anchetăm noi cazul?». Din vedere îi cunosc pe polițiști, dar nu s-a prezentat niciunul. Erau din Pașcani. Le-am indicat unde erau sacii de porumb, unde era sânge. Într-un târziu au venit și au fotografiat, era întuneric aproape, pe la 20.20. Doar ce le-am arătat noi, ei n-au făcut niciun fel de cercetare. S-a fotografiat pata de sânge, grămada de porumb și sacii și s-a măsurat ecartamentul mașinii, că erau niște urme de roți”, a povestit Petru reporterilor NewsPascani.com.

Teorii despre dreptate

Ion Aionesei a fost găsit acasă, totuși, și condus la secție pentru a i se lua declarații. Fiul său Daniel a intrat în pământ. Petru și familia încearcă să ajute polițiștii, dar nu înțeleg de ce oamenii legii se lasă așa greu ajutați. De-acum bănuielile lor se transformă în speculații: „Noi așteptăm rezultatul cercetărilor, dar se merge greu. Ion Aionesei este tehnician veterinar și bănuim ca lucrează la dl Apăvăloaei la iaz. E posibil să fie influența dlui Apăvăloaei. Nu știm dacă lucrează cu sau fără contract, dar bănuim că lucrează acolo”, încearcă o ipoteză Petru Popuțoaia.

Chiar dacă teoriile despre relațiile care-i protejează pe cei doi Aionesei nu sunt întemeiate, Petru Popuțoaia se teme că Poliția mușamalizează cazul. „Acum totul a rămas acolo, grămada de porumb, sacii. Domnii de la Poliție n-au ridicat decât perechea de șlapi pe care am insistat noi să o ia. Au luat-o pur și simplu cu mâinile goale, fără nicio mănușă, nimic. Sunt mai multe persoane care au avut antecedente cu acești Aionesei. Mai mulți care au pământ pe-acolo, și scapă de fiecare dată, polițiștii nu le fac nimic. De asta considerăm că și tura asta încearcă să acopere”, încheie el.

Reprezentanții Poliției nu au putut fi contactați pentru a da detalii despre caz.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Cazul elevei de 11 ani din Butea care a murit după ora de sport. Medicii legişti au descoperit de ce boală suferea, dar de care părinţii nu au ştiut

Redacția

Urmărit național, condamnat pentru ucidere din culpă, depistat pe raza localității Lespezi

Redacția

Șoferii care rămân fără permis vor putea conduce în continuare. Proiect adoptat

Redacția
Încarcă...