NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O nouă misiune a elicopterului Smurd, la Pașcani. O femeie a fost transportată la Institutul de Boli Cardiovasculare

Elicopterul SMURD  a fost solicitat astăzi la Pașcani pentru un nou caz de infarct. În jurul orei 10.00 a fost făcut un apel la 112, prin care s-a solicitat ajutor pentru o femeie din satul Vascani, comuna Ruginoasa.

Elena A. în vârstă de 65 de ani a suferit un infarct și a fost transportată la Spitalul Municipal Pașcani. Aici a primit îngrijiri medicale, apoi a fost solicitat ajutorul ambulanței aeriene. Elicopterul SMURD a transportat-o la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unde va primi îngrijiri de specialitate.

Infarctul miocardic este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane. În Pașcani, nu trece o zi în care cel puţin doi pacienţi să nu sufere un atac de cord.

  

Pe data de 11 iunie, ambulanța aeriană a fost solicitată pentru un caz grav de infarct. Un pășcănean în vârstă de 48 de ani se afla la locul de muncă, când i s-a făcut rău. Adrian C. a fost transportat și el la Institutul de Boli Cardiovasculare, însă din păcate a decedat la câteva zile la unitatea medicală. Bărbatul se afla în tura de noapte la societatea Te- Rox Prod din Pașcani, acolo unde lucra. Conform medicilor, în decursul a câteva ore, a suferit două preinfarcturi și un infarct. Medicii din Iași nu au mai putut face nimic în cazul lui.

 În luna septembrie 2014, a fost inaugurat heliportul de la Spitalul Municipal Pașcani. Până atunci, transferul unui pacient de la ambulanță la elicopterul SMURD se făcea de pe stadion. Acum, se permite scurtarea timpului de reacție în asigurarea funcțiilor vitale ale celor aflați în dificultate maximă, dând, astfel, o șansă în plus la viață cazurilor extrem de grave.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Rată de infectare de 0,31% în ultimele 24 de ore. Alte 87 de decese din cauza COVID-19 raporate, din care 82 din lunile anterioare

Redacția

Cele mai banale simptome care îţi arată că ai probleme cu rinichii

Redacția

Alexandru Rafila, despre al doilea val de epidemie: Dacă luăm măsurile corecte, va veni mai târziu și va fi mai mic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site