RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

O nouă metodă de înşelăciune ia amploare pe internet

O nouă metodă de înşelăciune ia amploare pe internet, prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie. Infractorii cibernetici încearcă să îi convingă pe utilizatori să aprecieze anumite postări pe social media în schimbul unor sume de bani.

Înşelăciunea porneşte de la nişte mesaje nesolicitate pe care utilizatorii le primesc pe aplicaţiile de mesagerie. Sunt formulate în limba engleză sau română şi îi îndeamnă pe oameni să aprecieze anumite postări pe reţelele de socializare, în special clipuri de pe platforme de specialitate, promiţându-le un venit sigur.

Pentru a crea o iluzie de legitimitate, autorii trimit sume mici de bani în conturile utilizatorilor care apreciază postările. Acestea se încadrează între 10 şi 50 de lei şi sunt menite să stimuleze participarea şi să câştige încrederea potenţialelor victime. În etapa următoare, utilizatorii sunt încurajaţi să investească sume mai mari, pe platforme care promit câştiguri substanţiale.

Aceste promisiuni sunt întărite de invitaţii de a se alătura grupurilor de discuţii pe o platformă de mesagerie online, unde presupuşii „specialişti” în investiţii îi vor ghida pentru a obţine profituri mai mari.

  

Totuşi, aceşti „specialişti” sunt de fapt autorii care folosesc tehnici de manipulare pentru a extrage date personale de identificare şi sume importante de bani de la persoanele vătămate.

Poliţia Română recomadă să nu furnizaţi niciodată date personale, numele, adresa, numărul de telefon, CNP, seria cărţii de identitate, sau informaţii bancare către persoane necunoscute sau pe platforme nesigure. Evitaţi accesarea link-urilor suspecte sau cele din mesajele nesolicitate sau din surse necunoscute. Nu răspundeţi la cererile de bani sau la ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate şi verificaţi întotdeauna legitimitatea companiei sau a persoanei care face solicitarea.

radio iasi

Related posts

Programul marilor magazine de Paște 2017

Redacția

Simpozionul Mihail Sadoveanu. Eveniment online organizat de Casa Municipală de Cultură Pașcani

Redacția

Noi premii obținute de Ansamblul „Rapsozii Siretului”

Iulia Huțanu
Încarcă...