NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

25 iunie 2016 – Zi memorabilă pentru 700 de oameni care au demonstrat că MIȘCAREA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ

Peste 700 de oameni au înțeles și au demonstrat, pentru a II-a oară în această lună că mișcarea înseamnă viață.

 

Temperatura în termometre, la ora 17.00, când a început evenimentul, indica 350 C, dar acest aspect nu i-a împiedicat pe pășcăneni să fie prezenți pe Stadionul Municipal pentru a face sport. Pășcănenii au fost activi la tot antrenamentul anunțat. S-a făcut sport pentru ajutorarea a trei elevi și s-a strâns suma de 1200 lei care vor fi împărțită în mod egal.

  

Cei care beneficiază de fondurile strânse în urma acestui eveniment sunt Epure Elena Mădălina de 14 ani care suferă de cancer de piele, Macovei Corneliu Lucian de 7 ani care suferă de distrofie musculară și Diaconu Iulia Alexandra de 18 ani care suferă de hidrocefalie tetraventriculară.

Evenimentul a debutat cu 20 de minute de antrenament funcțional susținut de antrenorul Andrei Doroftei și Cristian Maftei. Cinci minute a durat relaxarea mușchilor. În continuare, au fost 25 de minute de Zumba alături de invitatul special venit din Iași, instructorul Lucian Liciu. De asemenea, timp de 10 minute, a fost un exercițiu de arte marțiale, respectiv Karate ISSHINRYU coordonat de Grigorovici Bogdan.

Mihai Vicovanu, profesor la Școala Iordache Cantacuzino, a invitat pe scenă atletele care fac cinste acestui municipiu și le-a premiat, în aplauzele celor prezenți.

După eliberarea pistei, precum și eliberarea terenului din fața scenei s-au desfășurat atelierele, iar participanții s-au înscris la fiecare în parte. Este vorba despre cinci ateliere pentru fotbal susținute de antrenorul Cosmin Nemțanu, profesorul Mihai Bănilă, profesorul Romică Văcaru, profesorul Marius Turcu și profesorul Marian Ivan. A existat și atelierul circuitului de forță, unde profesorul Mihai Bănilă și eleva Antonela Bîrgăoanu au arătat copiilor ce înseamnă păstrarea energiei pe durata unei competiții. Team Gravity și Bogdan Prisecariu au demonstrat, încă odată că practicarea parkour-ului este o artă care implică ore de antrenament. Patru ateliere de volei au stârnit curiozitatea participanților, iar profesorii care le-au susținut au fost Rodica Angheluș, Alina Turcu, Cristina Lungu și Ciprian Porumb. Nu au lipsit, de asemenea jocurile pentru copii.

Au fost dăruite trei diplome în semn de recunoștință pentru buna coloborare în desfășurarea acestei acțiuni, iar Lucian Liciu, Bogdan Grigorovici și Carmen Apostol și-au ridicat diplomele în aplauzele celor prezenți.

Opt volutari de la Crucea Roșie Pașcani au participat pentru a acorda primul ajutor în caz de nevoie, iar jandarmii au împărțit niște broșuri celor prezenți, un ghid de vacanță pentru siguranța elevilor.

Organizarea acestei activități sportive a fost însoțită și de o tombolă cu premii. Au fost oferite tricouri, ghiozdane, selfie stick-uri și două biciclete.

Echipa de implementare a acestui proiect a transmis mulțe mulțumiri în special Clubului Sportiv Municipal Pașcani care le-au pus la dispoziție locația și a ajutat la buna desfășurare a evenimentului. Mulțumiri au existat și pentru sponsorii acestor ediții.

Doroftei Andrei, Maria Buzenchi, Laura Hobincă, Delia Roșu, Carmen Apostol, Mihaela Anușca, Cristian Maftei, Antonela Bîrgăoanu, Iustin Jalaboi și zeci de voluntari au realizat un eveniment memorabil în municipiul nostru, iar pentru asta au avut nevoie de ambiție, determinare și pastrarea calmului.

Revenim cu poze

Advertisements

Related posts

Mickey si prietenii săi vin la Târgu Frumos, într-un spectacol muzical pentru copii

Oana Cordoneanu

VINE VALUL DE CANICULĂ! Sfaturi de la medici pentru a trece cu bine aceste zile

Redacția

Se SCHIMBA BULETINELE! Cum vor arata NOILE buletine

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site