NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O fabrică de jucării de pluş s-a reprofilat și produce măști și halate de protecţie

Deşi produce jucării minunate, o fabrică de pluşuri din Cristuru Secuiesc este nevoită să se reprofileze în aceste zile. În lipsă de comenzi pentru jucării, fabrica a început să producă măşti, combinezoane şi halate de unică folosinţă.

Managerii sunt mulţumiţi şi spun că, deşi se bucurau să producă jucării, sunt şi mai fericiţi că nu trebuie să-şi trimită oamenii în şomaj.

Dacă până acum câteva săptămâni, din mâinile angajatelor acestei fabrici ieşeau jucării pentru copii, acum femeile muncesc la foc continuu pentru a livra materiale de uz medical celor care sunt în linia întâi.

Monica Pintea, şef sectie: Am reprofilat toata productia pentru produse de uz medicinal, masti faciale de uz medicinal, combinezoane si halate, acestea sunt realizate din materiale certificate aprobate de Mininisterul Sanatatii.

Odată cu scăderea comenzilor, managerii firmei au fost nevoiţi să reprofileze activitatea atelierului. A fost singura modalitate găsită pentru a nu-şi concedia angajaţii.

Szabo Klara director: Comenzile descresc, brusc, si a trebuit sa reprofilam si sa gasim o solutie ce facem cu personal. Cred ca este responsabilitatea fiecaruia si a oamenilor si angajatilor sa facem toate eforturile sa atragem comenyi si sa facem fata la comenzi.

Iar comenzi există. Singura problemă este materia primă pe care o găsesc cu greu.

Monica Pintea, şef secţie: Zilnic producem 5000 de masti si 5-600 de combinezoane. În momentul de fata toti angajatii lucreaza pentru acese produse. Avem foarte multe cereri, foarte multe solicitari si lucram la foc continuu. Volumul depinde de ce materie putem sa atragem. si nu e doar problema noastra ci in toata tara si in toata europa

Szabo Klara director: Am primit certificarea ce si putem sa punem aceste produse direct pe piata si ieri am facut primul pas in aceasta directia si am livrat spital, politia, firme

Produsele fabricii din Cristuru Secuiesc au primit deja avizul ministerului sănătăţii şi va livra măşti, combinezoane şi halate în toată ţara.

Costurile unei măşti produse aici variază între 5 lei şi 10 lei bucata, iar un combinezon ajunge undeva la 45-50 de lei, plus TVA.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Biserica Ortodoxă Română a introdus slujba de sfinţire a mașinii

Redacția

„Sistem” antigrindină românesc

Redacția

Rafila le răspunde celor care susțin că virusul nu există: Asta frizează alte aspecte, nu cele legate de bunul simț

Redacția
Încarcă...