NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ce simte o persoană infectată cu coronavirus. Mărturiile unui medic român despre cum se manifestă boala

Un medic tânăr, fără alte afecţiuni, a povestit că totul începe ca o răceală. Primele simptome ale COVID-19 au fost durere în gât, oboseală şi temperatură, agravându-se la circa două zile de la debutul bolii.

Cu siguranţă te-ai întrebat cum se simte COVID-ul? Ce simptome ai? Cum evoluează maladia? Un medic îţi explică pas cu pas simptomele pe care le-a avut.

„A început ca o răceală. Mă simţeam obosită şi mă strângea gâtul”, a explicat medicul Roxana Betea, care este infectată cu COVID-19 şi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Deva.

Roxana este un medic tânăr, fără alte afecțiuni. Ea a povestit că şi-a dat seama repede că a luat virusul, având în vedere că lucra în Spitalul Judeţean Deva care deja avea cazuri confirmate de COVID-19.

Primele simptome le-a avut pe 28 martie, iar a doua zi a venit şi confirmarea: avea noul coronavirus. Au urmat două zile în care simptomele s-au agravat.

„Aveam febră, eu care nu am mai făcut temperatură de ani de zile. Începusem să şi tuşesc şi aveam o stare generală foarte proastă”, a mai povestit ea pentru Mediafax.

Aceasta a povestit că parcă avea ceva fierbinte în gât şi o durea la fiecare înghiţitură. Starea proastă a durat cam trei, patru zile.

Am trecut pe perfuzii imediat pentru a reduce temperatura. M-au ajutat perfuziile, pentru că am trecut destul de uşor peste perioadă proastă. Am fost norocoasă”, a spus Roxana Betea.

DIGI24

loading...
Advertisements

Related posts

Ce se întâmplă cu păgubiţii care au avut carnete CEC pentru Dacie

Redacția

Cine îi vopsește părul Adelinei Pestrițu cât timp se află în izolare

Redacția

Accident dramatic. Șofer încarcerat după ce a intrat cu mașina într-un autotren

Redacția
Încarcă...