RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

O boală care a făcut ravagii în România, DESCOPERITĂ tocmai în Antarctica

Una dintre bolile care au făcut ravagii în România a fost descoperită și în Antarctica. Oamenii de știință arată că s-a confirmat pentru prima dată prezența gripei aviare la Polul Sud.

Prezența gripei aviare în Antarctica reprezintă un risc semnificativ pentru uriașele colonii de pinguini din regiune.

Sute de mii de pinguini, în pericol

Această descoperire demonstrează, pentru prima oară, că virusul gripei aviare a ajuns în Antarctica, în ciuda distanței și a barierelor naturale care o separă de alte continente”, a arătat Consiliul Superior de Investigații Științifice (CSIC) din Argentina, potrivit Reuters.

  

„Analizele au arătat în mod concludent că păsările au fost infectate cu subtipul H5 de gripă aviară și cel puțin una dintre păsările moarte conținea virusul gripei aviare înalt patogene”, a mai transms CSIC în comunicat.

Institutul Antarctic din Argentina a anunțat că, la testarea probelor prelevate de la păsări moarte, găsite la începutul acestui an în apropierea bazei antarctice „Primavera”, a colaborat cu cercetătorii spanioli. Analizele au confirmat prezenţa virusului.

Sute de mii de pinguini se adună în colonii în Antarctica, precum și pe insulele din apropiere,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Mama lui Navalnîi a venit la cimitir, la o zi de la ÎNMORMÂNTARE

Redacția

Rusia se simte ”amenințată”. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: ”Toate acestea ne provoacă o îngrijorare profundă”

Redacția

A murit Jody Miller, legendă a muzicii country

Redacția
Încarcă...