RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Nu te simți bine în pielea ta? Urmează câteva sfaturi ca să schimbi asta!

Bunăstarea fizică este un aspect al vieții tale care contează extrem de mult. Dar nici confortul tău psihic nu trebuie neglijat. Psihologii spun că totul pornește din interior, de la cum te percepi pe tine însuți, cum te vezi în oglindă, cât de mulțumit ești cu persoana ta. 

Poate că pare ciudat să te gândești la acest lucru, dar bunăstarea ta este strâns legată de îngrijirea feței, a pielii, cu sportul, sau cu o alimentație corectă. La fel ca ochii noștri, corpul este oglinda stării noastre. Prin urmare, merită să acorzi o atenție deosebită stilului tău de viață, deoarece acest lucru poate avea un impact major nu numai asupra stării tale fizice generale, ci și asupra stării tale psihice. Dacă ții cont de aceste sfaturi, o să te simți mereu bine în pielea ta. 

Cum poți să te simți bine în pielea ta, cu câteva schimbări ușoare

  1. Iubește sportul

Știm cu toții că sportul este o activitate destul de greu de iubit, dar el face parte din rețeta minune a sănătății tale psihice. Mici complexe legate de corp sau câteva kilograme în plus sunt de ajuns ca să te facă să nu te iubești pe tine însuți. Această neîncredere te va face să îți neglijezi și mai tare corpul dacă nu începi să-ți schimbi perspectiva asupra sportului. 

Cel mai bine este să începi cu pași mici. Fă-ți un program de fitness sau dacă nu îți place să mergi la sală, poți să te înscrii la un curs de aerobic. Când vei observa că începi să te schimbi din punct de vedere fizic, nu o să te mai oprești din a face mișcare zilnică.

  
  1. Ai grijă de alimentație

Poate că una dintre cele mai centrale probleme în schimbarea stilului de viață este nutriția și încorporarea obiceiurilor alimentare bune în viața ta.

Este important să consumi cât mai multe legume, fructe, să tai fast food-ul din alimentația ta zilnică și să renunți la sucurile acidulate. Produsele de patiserie, fast food-ul, dulciurile, băuturile carbogazoase sunt otrăvuri pentru organismul tău și pielea ta.  Degeaba folosești multe produse calitative pentru piele – dacă nu tratezi problema din interior, o să trăiești mereu într-un cerc vicios.

  1. Tenul tău este reflexia ta

Alimentația contribuie foarte mult la aspectul feței tale. Dar nu este singurul factor de luat în calcul când vine vorba de ten. Iată câteva elemente care sunt importante pentru sănătatea pielii tale:

  • Somnul. Lipsa unui somn adecvat afectează negativ multe funcții ale pielii tale, cum ar fi hidratarea sau producția de sebum. Efectele oboselii apar în timp și o să fie vizibile pe toată fața ta: cearcăne, pori dilatați, riduri de oboseală. Chiar dacă nu poți menține un program de somn de opt ore pe noapte, nu evita să te odihnești cât de mulți poți; 
  • Produse adecvate pentru ten. Îngrijirea pielii feței tale este la fel importantă ca îngrijirea părului sau a unghiilor.  Dacă folosești pentru ten produse de îngrijire slabe calitativ, nimic nu o să iasă bine. Trebuie să folosești produse naturale și eficiente, dar să ai grijă și la tipul tău de ten. Dacă te-ai hotărât să faci o schimbare în acest sens, atunci comandă produse de îngrijirea tenului de la Prova. Poți alege dintr-o varietate largă de produse de îngrijire bio; 
  • Cearșafurile. Nu este un mit faptul că lenjeria de pat trebuie schimbată periodic. O lenjerie de pat murdară este un magnet de microbi care îți poate pune în pericol sănătatea pielii. Ea poate crea mâncărimi, iritații sau, dacă ai ten acneic, poate să cauzeze infecții la rănile deschise. 

Iubirea de sine este importantă. Evident că există mai multe bariere care te pot face să nu te simți bine în pielea ta. Dar cele enumerate sunt aspectele de bază pentru o bunăstare psihică și, dacă ții cont de ele, o să trăiești mereu cu iubire de sine. 

 Sursa foto: freepik.com

Related posts

Prezentare de modă la Balul Bobocilor de la „Sadoveanu”, a Magazinului Reflex

Oana Cordoneanu

Horoscop Urania | Previziuni astrologice pentru perioada 9 – 15 decembrie 2023. Luna Nouă în Săgetător

Redacția

Vedetă de televiziune la un party organizat într-un club din Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...