RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Reguli pentru amenajarea și utilarea bucătăriei moderne

Când începi amenajarea bucătăriei trebuie să-ți planifici cu atenție spațiul pe care îl ai, pentru ca totul să fie bine organizat, în mod eficient și confortabil. Bucătăria poate fi într-o singură linie, cu două linii opuse, în formă de L, în formă de U, în formă de G sau insulară.

Alegerea formei depinde de mărimea și aspectul ei, de spațiu, de nevoile și cerințele individuale. Planificarease începe prin a decide ce tip de electrocasnice cumperi – frigider, cuptor incorporabil, plită, mașină de spălat vase și altele.

Toate electrocasnicele trebuie amplasate corect în funcție de utilități, de apă și gaz. De exemplu chiuveta se amplasează în blatul de lucru dar foarte aproape de locul unde este alimentarea cu apă. Suficient de aproape de chiuvetă se amplasează și alte două aparate electrocasnice, respectiv mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe. Acestea trebuie să fie racordate la sursa de apă și în plus necesită și folosirea scurgerii de la chiuvetă pentru evacuarea apei mașinii de spălat. Frigiderul se poziționează cât mai departe de plită, cuptor sau aragaz, astfel funcționarea sa va fi mai bună.

  

Cuptorul este foarte important în bucătărie. El poate fi în varianta pe gaz sau în varianta electrică. Plita este incorporată în blatul de lucru și va fi alimentată la gaz sau la electricitate, depinde de model. Sunt și plite care au alimentare combinată: gaz și electric. În dulapul superior, deasupra plitei, se montează hota. Aceasta se alege în funcție de dimensiunea plitei. Pot fi hote decor care au cămin de inox, sau hote incorporate în dulap care se montează în dulapul superior.

 

Dacă se alege un cuptor pe gaz, acesta se montează sub plită. În cazul folosirii unui cuptor electric incorporabil, acesta poate fi sub plită sau în vecinătatea acesteia. Cele mai eficiente modele de cuptoare electrice incorporabile le puteți gă si pe acest site. Aici puteți afla totul despre cuptorul electric incorporabil, cât de eficient este și de ce este atât de necesar în bucătărie, recomandări despre astfel de produse, funcții suplimentare, funcții de eficiență energetică și altele.

Cuptorul electric incorporabil poate fi instalat complet independent, adesea într-un dulap înalt, la înălțimea de 100 cm, fapt ce permite accesul și lucrul ergonomic, sănătos la el, fără a te apleca.Acesta nu are o putere nominală foarte mare, tensiunea de alimentare este de 220-240 V, deci are nevoie de o priză cu împământare și nu de alimentare trifazică. 

Care este diferența dintre cuptor și aragaz? Sunt multe diferențe care țin de modurile de funcționare, de sistemele de curățare, de funcțiile de confort. Dispozitivele moderne, respectiv cuptoarele electrice incorporabile, au echipamente funcționale confortabile, prin care se prepară mai rapid, mai bine și mai ușor diverse produse alimentare.

Aceste cuptoare au multe avantaje: se integrează perfect în mobilierul bucătăriei, îi oferă acesteia un aspect elegant și modern, alimentarea sa se face de la o priză cu împământare, curățarea este rapidă, nu influențează alegerea plitei (poate fi electrică sau cu gaz).

Care cuptor electric incorporabil este cel mai potrivit? Sunt mai multe modele: cuptor electric incorporabil static, cuptor electric incorporabil cu ventilator, cuptor electric incorporabil multifuncțional și cuptor electric incorporabil cu aburi.

Un cuptor electric multifuncțional are mai multe funcții:

·         Iluminatul din interiorul acestuia cu bec cu filament, sau cu bec Halogen sau Led

·         Încălzirea sus și jos pentru distribuirea uniformă a căldurii

·         Decongelarea cu ventilatorul care accelerează acest proces de dezghețare a produselor congelate

·         Gătirea cu aer cald pentru coacerea eficientă a alimentelor

·         Folosirea unui element încălzitor cu aer cald pentru preîncălzirea alimentelor

·         Grill pentru prăjirea preparatelor din carne

·         Pizza pentru cei care gătesc frecvent pizza

·         Grill rapid pentru prepararea alimentelor plate, prin activarea unor elemenți încălzitori din partea superioară a cuptorului

·         Grill și rotisor pentru prepararea puilor

·         Gătirea cu aburi pentru cei care vor un mod de gătire sănătos al alimentelor

·         Gătire intensivă pentru prepararea cărnii la 220-240 grade Celsius

·         Autocurățare pirolitică.

Cuptoarele se aleg și în funcție de dimensiuni (înălțime, lățime, adâncime): cuptor de dimensiuni reduse, cuptor electric incorporabil cu dimensiuni standard, cuptor incorporabil cu două cuptoare sau care este 2 în 1 (un cuptor cu dimensiuni reduse și un cuptor cu dimensiuni standard).

Cuptorul electric incorporabil face parte din echipamentul de bază al unei bucătării moderne.

Un alt ajutor în bucătărie este cuptorul cu microunde care este multifuncțional, are și funcții mai complexe cum este cea de decongelare sau de dezghețare rapidă a alimentelor congelate. Gătitul la microunde poate respecta standardele ridicate ale oamenilor gurmanzi.

Related posts

US Open Masculin si Feminin simplu incepe in curand! Cine are sanse de castig?

Redacția

Bobocii la Hollywood, tema balului din acest an de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani (VIDEO)

Redacția

„Carnavalul tineretului” organizat de OT-PDL

Oana Cordoneanu
Încarcă...