NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nu mai sunt locuri în spitalele din judeţul Iaşi! Pacienţii stau în ambulanţe şi aşteaptă să le vină rândul pentru internare

Situație dramatică în județul Iași! Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus crește de la o zi la alta, iar cele care au nevoie de spitalizare, nu mai au loc în unitățile medicale din județ. Anunțul a fost făcut de directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, medicul Vasile Cepoi. Noaptea trecută, în curtea spitalului de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, șapte ambulanțe cu pacienți așteptau în curtea unității medicale, eliberarea unui pat.  

Nu mai sunt locuri în spitale, nici pentru persoanele simptomatice, care nu au nevoie de oxigen . Am discutat cu directorii de la Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, Boli Infecțioase pentru a evalua care dintre cazuri ar putea fi externate ca să mai prelua de la UPU. La Spitalul de Boli Infecțioase sunt cinci ambulanțe cu pacienți care au nevoie de oxigen. Nu avem nici un loc, nu avem unde să-i punem. Azi noapte erau șapte ambulanțe în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, pacienții au fost puși în mașinile de victime multiple până s-a reușit să găsim locuri în UPU la Spitalul Militar și la Neurochirurgie, pe locurile pentru pacienți non-covid. Dacă vine o urgență a unui pacient care este vaccinat, care a respectat toate regulile, nu-l putem trata pentru că cel care nu a respectat regulile, a ocupat locul”, a declarat medicul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.  

Șeful DSP Iaşi susţine că odată cu creşterea incidenței a crescut şi numărul solicitărilor de testare pentru Covid-19 la domiciliu. Dacă în prezent sunt 17 echipe care sprijină SAJ Iaşi, acestea nu sunt de ajuns și se încearcă suplimentarea lor.

Incidența a crescut foarte mult, peste 800 de cazuri noi pe zi, numărul de pacienți simptomatici care solicită testările depășește 600 de cazuri pe zi. Noi avem 17 echipe care sprijină Serviciul de Ambulanță, cu toate acestea nu reușim să recoltăm într-o zi de la toate cazurile, efectiv suntem dispersați în tot județul, de aceea am făcut un apel la populație! Cei care solicită astfel de testări, să aștepte liniștiți în relație cu medicul de familie, monitorizând evoluția infectaților, facem tot ce putem ca să-i testăm. Căutăm resurse umane și mijloace de transport, să creștem la 25 de echipe care să meargă pentru recoltări la domiciliu”, a mai precizat directorul DSP Iași.  

  

Advertisements

Related posts

POMPIERII IEȘENI S-AU ALĂTURAT CAMPANIEI ”SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”

Redacția

De ce nu își pot lua bolnavii medicamentele compensate din alte județe

Redacția

ADHD-ul afectează major performanțele școlare ale copiilor 61,8% dintre copiii cu deficit de atenție nu termină liceul

Redacția
Încarcă...