NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Nu am mai văzut niciodată așa ceva”. Nor uriaș de metan deasupra Scandinaviei

În urma scurgerilor de gaze din gazoductele Nord Stream 1 și 2, nivelul de metan din cerul Suediei și Norvegiei a atins niveluri record, potrivit rapoartelor mass-media din cele două țări scandinave.

Imagine din satelit cu scurgerea de gaze din Nord Stream 2 in Marea BalticaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Mai mulți cercetători vorbesc despre echivalentul unui “nor mare” de metan care se va revărsa în atmosferă și care va polua grav cele două națiuni, citează Il Giornale.

  

Nor de metan deasupra Europei de Nord

Advertisements

Un “nor” de metan se deplasează dinspre zona Bornholm, locul accidentului, spre Suedia și Norvegia. Cele mai recente indicații ale experților arată că gazul se deplasează spre nord și ar putea ajunge deasupra insulelor Svalbard în câteva zile.

Întrucât 96% din gazul care circulă în conducta baltică ce leagă Germania de Rusia este metan, scurgerile cauzate de sabotaj au avut, cel mai probabil, efecte problematice.

h2. Cât gaz era în conducte?

Advertisements

O estimare, citată de profesorul Grant Allen, profesor de fizică atmosferică la Universitatea Manchester din Marea Britanie, plasează cantitatea de gaze naturale din Nord Stream 2 la 177 de milioane de metri cubi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Președintele Italiei retragere decorațiile acordate premierului rus, unui ministru și unui șef de bancă din Rusia

Redacția

Alegeri parlamentare în Italia: Este așteptat cel mai de dreapta guvern de la Benito Mussolini încoace. Giorgia Meloni favorită pentru postul de prim ministru

Redacția

Cîţu: „Miza noastră în Educaţie nu este de a face un pic altceva, un pic altfel sau la fel ca până acum. Este a face şcoala de secol 21”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site