NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Noul cimitir în pericol! Primarul Dumitru Pantazi habar nu are câte locuri de veci sunt în Pașcani!

Dezbaterea publică organizată astăzi de Primăria municipiului Pașcani cu privire la delegarea serviciului de administrare, întreținere și exploatarea cimitirelor a scos la iveală mai multe probleme pentru care administrația publică nu are încă răspunsuri.

 

Prima dintre ele și cea mai importantă este opoziția cetățenilor din cartierul Fântânele față de înființarea unui cimitir în proximitatea proprietăților lor. Aceștia și-au justificat dezacordul arătând că cimitirul ar fi foarte aproape de proprietățile lor și astfel le-ar afecta atât priveliștea cât și valoarea proprietății.

În sprijinul acestora a intervenit și consilierul local Sorin Olariu care a precizat că nu este oportun să fie amenajat un cimitir în imediata apropiere a unor case și că mai degrabă ar trebui să se facă un inventar al terenurilor din proprietatea municipiului, iar dacă nu se va găsi o altă locație, atunci să se achiziționeze un teren unde să se poată face această investiție fără a deranja populația.

În replică, primarul Dumitru Pantazi le-a atras atenția acestora că până la urmă nu este nimic bătut în cuie și că ultimul cuvânt în această problemă îl va avea Consiliul Local.

De altfel, edilul șef a fost interpelat de Ion Moțatu, reprezentant al societății civile, cu privire la faptul că deși există o hotărâre de Consiliu Local din anul 2000 privind amenajarea acestui cimitir, după 17 ani acesta este încă la faza de proiect, deși actualul primar a fost în perioada 2000 – 2008 viceprimar al municipiului.

Dumitru Pantazi nu a știut să spună nici câte locuri de veci sunt în Pașcani și nici ce se va întâmpla cu cele cumpărate de pășcăneni de la biserică. Întrebările au fost adresate de editorul NewsPascani.com, Răzvan Grecu, iar primarul s-a eschivat susținând că aceste detalii vor fi lămurite atunci când se va face regulamentul serviciului.

Mai mult, edilul șef a explicat răspunzând la una din întrebările adresate că, în cei 27 de ani scurși de la revoluție, Primăria nu a încasat niciun ban de pe urma cimitirelor, ele fiind administrate până acum de biserici.        

 

loading...
Advertisements

Related posts

Sorin Olariu (PMP) reacție la adresa lui Marius Pintilie și PNL pe marginea discuțiilor legate de subiectul terenurilor ocupate abuziv

Marius Parteni

Primăria are o nouă comisie de disciplină. Vezi cine sunt membrii!

Răzvan Grecu

Managerul Costică Pânzaru către pășcăneni pe subiectul ApaVital:”Nu împușcați primarul!”. Mesaj pentru Pantazi:”În 2012 ați câștigat cetatea, nu și cetățenii”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site