RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ro-Alert, alertă extremă! Ursoaica cu cei doi pui a ajuns în pădurea din Mogoșești-Siret

Noaptea trecută a fost transmis un nou mesaj Ro-Alert, alertă extremă, de această dată față de locuitorii din zona Mogoșești-Siret.

Ursoaica cu cei doi pui, care în urmă cu două zile umbla pe raza comunei Ciohorăni, acum a fost văzută în zona padurii Călugăra, Muncelu de Sus. Damian Butnaru, primarul comunei, a făcut un nou apel public către cetățeni.”#Alertă maximă pentru locuitorii Comunei Mogoșești-Siret și satele învecinate! Ursoaica și cei doi pui, au fost identificați în #pădurea Călugăra Muncelu de Sus! ‼️Rugăm toți cetățenii să fie #prudenți, să evite deplasarea pietonală, să meargă doar cu mijloace de transport! Crescătorii de animale să-și asigure paza! Dacă indentificați ursoaica, sunați de urgență 112″.

Reamintim faptul că duminică, la Ciohorăni, după ce a fost semnalată prezența ursoaicei cu cei doi pui, autoritățile au început căutarile. Ele au fost oprite duminică noaptea, dar a fost menținută starea de urgență.
În zonă au fost prezenți jandarmi, politiși, pompieri, pădurari care asigură paza fondurilor de vânătoare, voluntari și reprezentanți ai comunităților locale.

Opinia specialiștilor este aceea că ursoaica cu cei doi pui ar fi ajuns în zonă, din pădurile din județul Neamț, acolo unde există mai mulți urși in libertate, decât datele prezentate oficial de autorități.

  

Vom reveni!

Related posts

Parlament: Plen comun marţea viitoare – vor fi desfiinţate grupurile de prietenie cu Federaţia Rusă şi Belarus

Redacția

Modificare legislativă importantă: Se simplifică regulile pentru călătoriile în străinătate ale copiilor

Redacția

Lecție pentru Pantazi și consilierii PSD: CJ Iași a blocat majorarea prețului apei. Șeful ApaVital:”Domnii primari au spus să creștem prețul” (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...