RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Nichita, dat jos de Dragnea din fruntea PSD Iaşi. Lupu e interimar

Biroul Politic Naţional al PSD a invalidat luni decizia conducerii organizaţiei judeţene Iaşi prin care Gheorghe Nichita a revenit la conducerea filialei, a anunţat preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, după ce a analizat solicitarea făcută de primarul suspendat al Iaşiului.

 

“Astăzi am analizat în BPN adresa şi solicitarea de la dl. Nichita, însoţită de o hotărâre a Biroului Permanent Judeţean de reinstalare în funcţia de preşedinte a organizaţiei PSD Iaşi. Biroul Permanent Naţional a invalidat hotărârea Biroului Permanent Judeţean şi a respins resintalarea domnului Nichita în fruntea organizaţiei judeţene Iaşi”, a spus Dragnea.

  

Dragnea a precizat că lider al PSD Iaşi rămâne Victorel Lupu, instalat interimar prin decizia Comitetului Executiv Naţional al partidului.

Primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA sub control judiciar, a revenit, la începutul lunii august, în postul de preşedinte al filialei judeţene PSD Iaşi, după ce se autosuspendase din funcţie în luna mai, Nichita motivând că a luat decizia din cauza disputelor apărute în organizaţie.

 

Decizia de a renunţa la autosuspendarea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Iaşi a fost anunţată de Nichita într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean. Totodată, membrii BPJ al PSD Iaşi au votat atunci, cu o singură abţinere, revenirea lui Nichita la şefia organizaţiei.

Presedintele interimar PSD Iasi va fi Victorel Lupu, potrivit deciziei BPN al PSD.

În şedinţa conducerii centrale ar fi fost o mica disputa intre Liviu Dragnea si sustinatorii lui Gheorghe Nichita, spun surse din partid.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

S-a amânat Ziua Z. Iată lista celor ce decid excluderea lui Chirica și aliaților lui din PSD! Printre ei, şi primarul Municipiului Paşcani!

Redacția

Majoritatea parlamentară nu vrea anchetarea violenţelor din Piaţa Victoriei. Deputaţii, verificaţi pe Facebook

Redacția

Dăncilă: Am cerut AEP să extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul electoral

Redacția
Încarcă...