RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Patrupede executate fără milă, cu focuri de armă la depozitul de gunoi. Poliția sesizată de Actualitatea Tv despre aceste atrocități

Se trage ca în Vestul Sălbatic în patrupedele care își fac veacul pe lângă fosta groapă de gunoi, de la ieșirea din Pașcani spre Valea Seacă. Într-o săptămână de zile au dispărut peste 10 animale, pe care membrii Asociației AxiHope le hrăneau. Astăzi două persoane care au mers cu mâncare la câini au stat blocate în mașină până la sosirea unei echipe de la Actualitatea Tv, de frica împușcăturilor care se auzeau.

 

În zona depozitului sunt trei cățele care au fiecare câte doi pui. Lângă baraca paznicului, care are ca obiectiv depozitul, era ultimul animal împușcat de autori necunoscuți. Membrii asociației spun că vinovați de producerea acestor fapte sunt reprezentanții Primăriei. Ei au cerut în nenumărate rânduri acestora să ridice patrupedele și să le ducă la padocul din Blăgești, dar nimeni nu a făcut nimic. Eu vin aici zilnic și aduc mâncare acestor animale. Nu vreau nimic de la Primărie, doar am cerut să fie sterilizate cățelele să nu se mai înmulțească și să fie duși la padoc. Nu s-a făcut nimic în ciuda tuturor demersurilor. Astăzi când am ajuns aici am stat de frică în mașină când am auzit că se trage. De o săptămână de zile se aud focuri de armă dar nimeni nu intervine. Este bătaie de joc“, ne-a declarat Marusia Oanea, membru AxiHope.

  

Paznicul de la depozitul de gunoi confirmă faptul că în ultima săptămână de zile mai multe patrupede au fost împușcate.”Se trage cu arma de foarte multă vreme. Cățelușa asta împușcată astăzi, era dimineață cam palidă. I-am dat să mănânce ceva și am lăsat-o să stea pe iarbă. Am zis că o fi fost mușcată de alți câini, dar ulterior am văzut că este împușcată, ne-a spus bărbatul.

Cel mai probabil dacă animalele ar fi fost ridicate, sterilizate și depuse în adăpostul de la Blăgești, astăzi aceste acte nu s-ar fi petrecut.  Primăria are încheiat un contract cu reprezentanții unei firme din Pașcani pentru sterilizarea animalelor, dar până acum se pare că nu s-a întâmplat acest lucru. “Există un contract încheiat între Primăria Municipiului Paşcani şi firma SC Maramold Company SRL pentru sterilizarea câinilor, în valoare de aproximativ 28.000 lei. Firma respectivă se va ocupa cu sterilizarea câinilor ce vor fi prinşi de pe raza municipiului Paşcani în următoarele zile. În acelaşi timp, o asociaţie din Franţa, Remember Me au transmis că vor steriliza căţelele din padoc cu titlu gratuit”, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani. 

Tot el a mai afirmat faptul că angajații municipalității au renunțat la a mai prinde câinii de pe străzi cu lasourile, iar acum unul dintre angajați este în curs de autorizare pentru port armă.“În momentul de faţă există documentaţie depusă la IPJ Iaşi pentru autorizarea permisului de armă pentru a putea prinde câinii cu tranchilizant, întrucât vechea autorizare era dată pentru Eco Salubritate. Până acum se prindeau câini doar cu lasoul, ceea ce este mai dificil”, a mai precizat acesta.

Șeful Asociației Vânătorilor Pescari și Sportivi din Pașcani susține că nu au fost emise autorizații de combatere a dăunătorilor pe fondul de vânătoare din zona depozitului.  Reporterii Actualitatea Tv au sesizat la Poliția Pașcani cele întâmplate. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Nelu Sârbu – îndrăgitul artist de muzică populară, a decedat

Ema Roman

Cel mai mare pelerinaj de Sfânta Parascheva: 150.000 de oameni au ajuns la raclă

Redacția

ALERTĂ: Marele PERICOL ce pândeşte pe Facebook!

Redacția
Încarcă...