RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

CP:Senatorul Constantinescu: “A început deja campania electorală! “

Senatorul PSD Florin Constantinescu a avut în această săptămână o declaraţie politică intitulată “A început deja campania electorală”.

 

 În cadrul acesteia senatorul păşcănean atacă ultimele afirmaţii ale PDL privind Guvernarea USL, afirmând că cei care vorbesc acum şi-au adus aminte că sunt în opoziţie şi, de acolo, încearcă să fie vizibili.

  

Vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, afirmase că în guvernarea USL “preţul alimentelor a crescut cu cea mai mare valoare din ultimii zece ani în luna septembrie, că iarna va aduce facturi mai mari cu 35% şi un noul val de scumpiri îi va lovi pe români în 2013”.

 Senatorul Constantinescu afirmă că “România încă se află pe marginea prăpastiei, că nu s-a reuşit în acest răstimp scurt să realizăm mare lucru pe un fond de aşteptare mare şi pe o situaţie socio-economică precară”. În acelaşi timp, aduce aminte că PDL a guvernat această ţară şi că “Barbu vorbeşte despre proasta guvernare, uitând să spună cu cât au scăzut salariile în acea guvernare, câţi oameni au fost daţi afară, câte firme s-au închis, câte majorări au avut loc atât pentru produsele alimentare, cât şi pentru utilităţi sau carburant.”

Advertisements

 Florin Constantinescu a trecut în revistă ineficienţa guvernării PDL arătând faptul că, acum, temele atacate cu mult festivism de fosta guvernarea portocalie au fost niște mari necunoscute pentru miniştrii pedelişti. “Ipoteza scăderii CAS sau a măririi salariilor au rămas suspendate între speranța românilor și neprofesionalismul guvernanţilor. Ba că e albă, ba că e neagră, oamenii au fost dezorientați. Şi de aceea, poate, şi-au exprimat nemulţumirea în stradă. Temele au fost importante la un moment dat, apoi au devenit simple vorbe, neacoperite de fapte”, afirmă senatorul păşcănean.

 Creş­terea pro­centului de atragere de fonduri eu­ro­­pene, o posibilă redi­men­sionare a fis­calităţii (“când se va putea”) pe zona IMM-urilor – au fost alte două teme, la fel de importante. Nici în acest domeniu nu s-a făcut nimic. Practic, doar declarațiile au rămas. Mai rău este că aceste declarații au continuat cu altele, ca într-un lanț al slăbiciunilor. Ambiguitatea plutea în aer!

 Aprofundarea crizei economice şi sociale nu era un avertisment pentru puterea portocalie. Reducerea exporturilor, înăsprirea măsurilor de austeritate, situaţia din sud-estul Europei, micşorarea numărului de investitori, condiţiile drastice de creditare erau doar câteva exemple care ar fi putut da de gândit puterii portocalii. Oamenii nu trăiau mai bine, ci, dimpotrivă. Firmele nu prosperau, ci falimentau. Decalajele dintre bogaţi şi săraci se măreau, în detrimentul progresului economic.

Advertisements

 

Senatorul Florin Constantinescu afirmă că această situaţie trebuie reliefată de reprezentanţii PDL pentru că „aceasta a fost realitatea guvernării trecute”. “Aşa a decurs viaţa într-o Românie uitată de dumneavostră pe care acum, brusc, la început de campanie electorală aţi readus-o în discuţie,” mai spune liderul PSD Paşcani.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Băsescu: PSD, o menajerie populată doar cu porci, hipopotami şi cu un singur dresor

Redacția

Noua Zeelandă amână alegerile generale din cauza reapariției cazurilor COVID-19

Redacția

742.862 de ieşeni sunt aşteptaţi la vot, în decembrie

Redacția
Încarcă...