RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Nepotul de nouă ani şi-a ucis bunica din cauză că nu l-a lăsat la calculator

Crimă şocantă în Capitală, unde un copil de nouă ani şi-a înjunghiat de patru ori bunica în gât pentru că nu l-a lăsat la calculator. Cazul i-a luat prin surprindere pe specialişti, care afirmă că vârstele autorilor sunt din ce în ce mai scăzute în raport cu gravitatea faptelor.

 Tragedia a fost anunţată prin 112 chiar de băiat, care va fi preluat de specialiştii în protecţia copilului, arată anchetatorii. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Serviciul Omoruri, pentru a stabili, cu precizie, care au fost circumsanţele în care s-a petrecut tragedia din sectorul 1 al Bucureştiului. Incidentul va fi analizat şi de cei de la Protecţia Copilului. Băiatul, fiul unui medic din Capitală, se pare că suferă de ADHD, însă specialiştii spun că nu ar trebui să existe nicio legătură între boala micuţului şi crimă. 

  

„Se constată un paradox statistic: vârstele autorilor sunt din ce în ce mai scăzute în raport cu gravitatea faptelor, care este din ce în ce mai mare. Acest minor ştie că se poate pune mâna pe cuţit, a văzut efectele cuţitului şi de la fantasmă până la a pune în act crima aceasta nu a fost decât un pas”, a explicat, pentru „Adevărul”, profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist.  Acesta susţine că sunt şanse foarte mari ca bunica minorului să nu fi avut nicio reacţie. „Din punct de vedere al ripostei şi al apărării, bătrânii au o toleranţă naivă. În general, adulţii nu aşteaptă ca un copil de nouă ani să aibă o astfel de reacţie, complet lipsită de discernământ, majorul nu se aşteaptă la aşa ceva, el protejează copilul”, a completat specialistul, adăugând că nepotul nu va putea fi pus sub acuzare. 

La rândul său, psihologul Mihai Copăceanu arată că trăsăturile impulsive ale adolescenţilor, în general, pot fi accentuate de relatarea diverselor cazuri de crime în mass-media. „Psihologii au împărţit în trei categorii aceste cazuri şi anume: copii care au o tulburare mintală (diagnosticată sau nu, de exemplu tulburare de tip paranoid), copii care sunt abuzaţi într-o manieră extrem de gravă (fizic, sexual, psihologic), maltrataţi deci care nu mai pot suporta condiţiile în care trăiesc şi copii care au un comportament antisocial, deviant, delincvent de timpuriu”, a explicat specialistul.

 

Articolul integral pe www.adevarul.ro

Related posts

Accident soldat cu trei victime lângă Târgu Frumos

Teona Gherasim

Surpriză în dosarul de corupţie de la Curtea de Apel Iaşi. Nunucă și judecătorul Maftei, puși sub control judiciar

Redacția

Poliția Pașcani are dubă pentru transportul persoanelor reținute

Marius Parteni
Încarcă...