NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Nelu Tătaru a anunțat în ce condiții se deschid terasele de la 1 iunie

Nelu Tătaru a anunțat în ce condiții se deschid terasele de la 1 iunie. Ministrul Sănătății a vorbit și despre deschiderea plajelor și ce se întâmplă cu românii veniți din străinătate.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, dacă numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic, se poate ajunge la deschiderea teraselor de la 1 iunie, iar din 15 iunie s-ar putea deschide plajele.

„În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor.”, a afirmat, luni seară, la B1 TV, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Acesta explică că restaurantele se vor deschide „într-un timp doi”, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor.

Întrebat despre referitor la reluarea zborurilor externe, ministrul Sănătăţii a precizat: „Discutăm cu Ministerul Transporturilor, precum şi cu ţările terţe cu care avem legături aeriene. În măsura în care condiţiile din aceste ţări nu impun izolări sau carantinări, atunci şi la noi se va discuta acest lucru.

Noi avem izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toţi cei care vin din străinătate. Nu mai există zone roşii sau zone galbene, totul e mai degrabă o zonă galbenă, având în vedere că avem izolare la domiciliu.”

Acesta a repetat că toate măsurile depind de evoluia numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Gărzile suplimentare, motiv de neînţelegeri între medici. Plata, în funcție de salariul de acum 7 ani

Redacția

Exclusiv: 39 de copii din centrele de plasament din Pașcani confirmați pozitiv cu noul coronavirus!

Răzvan Grecu

Jumătate dintre românii morţi anul trecut sufereau de o boală cardiacă. Statistica îngrijorătoare a INS

Redacția
Încarcă...